Habo chanslösa borta mot Falkenberg

Habo hade inte mycket att hämta i gårdagens match borta mot Falkenberg. Bortalaget hängde med bra i början av matchen men sedan så handlade det mesta om hemmalaget som vann matchen med 3-0 (25-17, 25-15, 25-21).

I inledningen av matchen är det två lag som har stadig sideout. Habo är upp i en tvåpoängsledning vid 10-8 men Falkenberg vänder tillbaka med tre raka poäng. Fortsatt jämnt i setet fram till hemmaledning 17-16, därefter handlar det enbart om Falkenberg. De rycker fram till 19-16 innan det kommer en servemiss, sen gör de sex raka poäng för att avsluta setet till 25-17.

Andra set inleds klart bäst av hemmalaget och tvingar fram en Habo-timeout vid 3-6. Efter en poäng till Habo och sedan fyra raka till Falkenberg är det återigen dags för timeout för att försöka få ordning på spelet. Detta hjälper dock föga, Habo lyckas aldrig få press på sina motståndare och Falkenbergs passare Dardan Lushtaku kan briljera i passningsspelet och det är öppen gata i Habos block- och försvarsspel. Setsiffrorna skrivs till 25-15 i hemmafavör.

Efter 15-minuterspausen kommer Habo ut och gör ett försök att skapa liv i matchen. Efter en bra inledning av Falkenberg så skaffar sig Habo en trepoängsledning vid 9-6 efter ett par serveess av Jens Persson samt bra anfallsspel på flera spelare. Efter två raka blockpoäng är sedan ledningen som mest upp i 11-7 innan Falkenberg börjar ta sig ikapp. När resultattavlan slår om till 12-12 har Habo bjudit på tre rena anfallsmiss på fem bollar. Därefter spelar lagen jämnt fram till 20-20 då det avgörande rycket från Falkenberg kommer och de vinner setet med 25-21 och matchen med 3-0.

Beau Graham blev återigen utsedd till bästa Habospelare efter en bra anfallsmatch med 8/11 vunna bollar. Foto: Tilda Larsson

Beau Graham blev återigen utsedd till bästa Habospelare efter en bra anfallsmatch med 8/11 vunna bollar.
Foto: Tilda Larsson

Coachens reflektioner:
Vi kommer inte alls upp i nivå mot Falkenberg. Vi får aldrig press på dem och de kan spela ut, samtidigt så fungerar vår egen sideout inte alls lika bra som den har gjort de senaste matcherna, summan av detta blir att Falkenberg får en väldigt enkel resa fram till tre poäng.

Ska jag lyfta fram något positivt så var det Beau Grahams anfallsspel och Jens Perssons servande, i övrigt finns mycket mer att hämta på samtliga positioner.

Bästa poängplockare i Habo:
Joren Zeeman, 14 p
Beau Graham, 11 p

Bästa poängplockare i Falkenberg:
Darryl Shank, 15 p
Pedro Mendes, 10 p
Jake Staahl, 10 p