Habo D på Roadtrip till Värmland

På söndagmorgonen begav sig Habos D-lag mot division 3-spel i Sunne med en stark trupp på 7 spelare (födda 05-07). På grund av ett sent återbud hann vi inte ringa in någon ersättare utan skrev i stället in coach Pekka som spelare ifall det skulle behövas.

Bilfärden tog ca 4 timmar och på vägen upp fick spelarna i Pekkas bil välja låtar som kördes på högsta volym. Det blev en salig blandning med allt från Mötorhead och Anthrax till rysk hardbass och Jackson 5.

Första matchen var kl 13 mot hemmalaget Västra Ämtervik.

Vi startade matchen med Ted som passare, Vilhelm som höger, Jonathan och Axel på vänsterkanten och Mario och Theo som centrar. Adam tog hand om liberopositionen. Trots den långa bilfärden märks ingen seghet i benen. Tvärtom är killarna spelsugna och på alerten vilket återspeglar sig i setsiffrorna 25-16.

I andra set testade vi med att köra med tvåpassarsystem med Axel på högerkanten. Theo bytte till vänsterkanten medan Vilhelm gick center. Vi ingen riktig ordning på vårt spel i detta set samtidigt som motståndarna spelade betydligt mer inspirerat. Setet rann snabbt iväg till motståndarna och vid ställning 7-19 tog vi vår andra timeout. Vi pratade om att setet i princip var förlorat, men att vi inte skulle lägga oss platta. Istället skulle vi kämpa för varje boll och spela säkert och försöka samla poäng och ta med oss en positiv trend till nästa set. Vi kom upp till 16-24 genom ett hårt centeranfall från Mario innan motståndarna fick in sin 25:e boll. Efter timeouten var vi dock det vassare laget och vi tog med oss den känslan till nästa set.

Vi gick tillbaka till Ted som ensam passare i tredje set och Jonathan som höger. Theo och Vilhelm gick center medan Axel och Mario tog plats på vänsterkanten. Tredje set vanns därefter komfortabelt med 25-17 efter en fin serveserie från Vilhelm. Vilhelm fick även till flera framgångsrika anfall från sin centerposition i detta set.

I fjärde set spelade vi stundtals bra men bjöd motståndarna på alltför många egna misstag genom servemissar och kommunikationsproblem i försvarsspelet. Trots en ledning med 19-18 kunde Västra Ämtervik till slut vinna setet med 25-20.

I femte set gick Axel in som passare och Ted tog plats på vänsterkanten. Vi satte ett högt servetryck genom Axel och Ted och gick upp till ledning med 8-1 innan sidbyte. Jonathan utökade sedan ledningen till 9-1 med en välplacerad spike från högerkanten. Västra Ämtervik hade dock inte gett upp utan kämpade sig något närmare poängmässigt men var det blev aldrig riktigt spännande. Setet och matchen slutade med 15-7 efter två vassa vänsteranfall från Ted. 3-2 i set till Habo!

I andra matchen väntade Team Valla A som låg före oss i tabellen.
Deras spelare var födda från 98-04 och var därmed äldre och större än Habokillarna. Vi hade precis spelat 5 set och väntade oss ytterligare en tuff match.

Vi kände att uppställningen i slutet av förra matchen hade fungerat väldigt bra, så vi fortsatte med Axel som passare och med Ted på vänsterkanten. Mario tog andra vänsterpositionen, Jonathan gick höger och Theo/Vilhelm körde center. Adam som hade spelat förtroendegivande och stabilt fortsatte som libero.

Team Valla spelade en mer strukturerad volleyboll vilket verkar passa oss bättre även när motståndet är vassare. Vi spelar lugnt och metodiskt i försvarsspelet och Axel fördelar passningarna på ett smart sätt. Bl a går Ted på pipe från bakplan vid flertalet tillfällen vilket ger oss fler anfallsvägar. Vi känner tidigt att vi hänger med bra mot Team Valla och att vi kommer att ha en god chans så länge vi lyckas hålla en hög nivå i vårt spel. Vid 12-9 tar Team Valla en timeout, men Ted som är mitt i en serveserie låter sig inte avskräckas. Han sätter fortsatt press på motståndarna och sätter sedan in ett ess till 15-9. Valla knappar in till 15-13 innan Habo åter tar kommandot. Vi vinner till slut setet med 25-20.

I andra setet byter vi endast plats på Jonathan och Vilhelm, annars kör vi på likadant. Axel fördelar passningarna så att samtliga spelare i Habo tar poäng från sina positioner. Lagen följs åt poängmässigt fram till 16-16 då Team Valla drar ifrån till 16-20 och då tar vi en timeout. Vi är inne på vårt sjunde set för dagen och tappar lite i vår koncentration vilket är nästan ofrånkomligt med tanke på att vi spelar utan avbytare. Vi beslutar oss ändå för att fokusera på varje boll och inte ge motståndarna något gratis.

Vid 19-22 gör Axel ett serveess som tvingar Valla till en timeout. Axel fortsätter att serva bra och vi förvaltar ett par gratisbollar på ett bra sätt. Vid 22-22 slår Axel in ytterligare ett ess. Vid 24-23 gör vi flera bra försvarshandlingar som tvingar motståndarna till ett eget misstag. 25-23 till Habo!

I tredje set byter vi plats på Mario (center) och Theo (vänster). Vi drar snabbt ifrån till en ledning med 7-1. Vi behåller taget om match och nöter ner Team Valla genom att prestera bra på alla fronter. Theo gör sitt bästa set bl a med en fin serveserie inkl ess. Han spelar stabilt i mottag och försvar och gör flera poäng från vänsterkanten. Adam gör matchens räddning med en grym pancake på en boll som tills slut hamnar hos Ted som smaschar in 12-5. Axel fortsätter att skapa problem för motståndarna i sin serve och Vilhelm levererar på högerkanten. Jonathan gör också sitt bästa set som center.

Vid ställning 22-10 känner sig coach Pekka så trygg med ledningen att han byter in sig själv för att serva. Debut i seriesammanhang vid späda 43 års ålder! 🙂 Serven sitter, men sedan byter han ut sig själv igen.

Efter att Team Valla servrat i ställning 23-13 slår Theo in lagets 24:e poäng från vänsterkanten och vi har matchboll. Ted stänger sedan matchen med en smash som Team Valla inte lyckas hantera. 25-14 och 3-0 i set!

Killarna hoppar in i duschen och sedan väntar en 4 timmars bilfärd hemåt.

Habo är fortfarande obesegrade i division 3 och går upp till andra plats i tabellen. Leder gör Team Valla B, men de har 4 fler matcher spelade.

Nästa sammandrag är på hemmaplan i Habo lördag den 4 december. Då väntar Vingåker B och Trollhättan B. Kom gärna och heja på!