Habo förlorade andra kvarten mot Vingåker

Vingåker vann torsdagens kvartsfinal i Habo sporthall med 1-3 och setsiffrorna 25-16, 21-25, 21-25 och 17-25. Det innebär att Vingåker leder serien med 2-0 i matcher och att Habo nu behöver vinna tre raka matcher för att gå till semifinal.

Habo tog kommandot i första set och Lars Wilmsen firade stora framgångar med ett antal serveess i detta första set. Båda Habocentrarna levererade många poäng o detta set. Habo spelade ett uppoffrande försvarsspel och fick upp mycket boll och kunde vinna detta första set ganska enkelt.

Habo började andra set med ett bra servetryck och kunde rycka direkt, men vid ställningen 2-6 ställde sig Dardan Lushtaku för att serve och han var inte nöjd vad laget hade presterat så här långt . Efter några servess och uppoffrande försvarsräddningar från Dardan så vänder matchen.

Habo försöker att komma till lägen men Vingåker lyckas stänga Habokanterna väl. Deras block leder inte till direkt poäng men Habospelarna tvingas till svåra lägen och detta gör att det blir alltför enkla avsluta och då vänder Vingåker snabbt på steken. Vingåker spelar ett bra försvarsspel och fortsättningsvis får Vingåker koll på servemottagningen och kan ganska enkelt vinna tre raka set utan Habo hotar i något av set.

Förhoppningsvis tar laget sig samman och försöker hitta en rytm och go i laget som krävs för att vända denna kvartsfinalserie. Kapaciteten finns i laget och det gäller nu att sluta sig samman som lag och fokusera på uppgiften.

Habo behöver snabbt skaka av sig denna match och hitta tillbaka till sitt vägvinnande spel i Habo Sporthall på söndag kl 16:00. Då räknar vi med att Habopubliken sluter upp för att hjälpa laget tillbaka på ett vinnande spår!

Bästa poängplockare:

Lars Wilmsen                                          19 p
Andrew McWilliam                                18p

Justin Delorme                                        18p
Dardan Lushtaku                                    14p

Dardan Lushtaku och Lars Wilmsen utsågs till lagens bästa spelare i respektive lag.