Habo förlorade borta mot Örkelljunga

Det blev en förlust i helgens match i tre raka set på bortaplan mot skånska Örkelljunga VK.

I Habo debuterade James Jackson som center i Habo. Örkelljunga håller på att spela ihop sitt lag då det är många nya i laget. Örkelljunga börjar starkt i matchens inledning och rycker till sig ledning i början av setet. I mitten av setet så levererar både Berggren och Jackson i mitten. Detta leder till Habo tar sig förbi och verkar gå mot setvinst, tyvärr bli det stopp i maskineriet då Habokillarna har det svårt i mottagningen. Habo kämpar till sig en setboll, men lyckas inte förvalta denna setboll. Örkelljunga avslutar med ett serveess.  I detta set hade Habo ett mycket bra centerspel, men kom inte upp i den nivån som senast gällande servemottagning och försvarsspel.

Andra setet fortsätter Habo bra i mitten men har det tufft på kanterna att göra poäng. Örkelljunga får ihop sitt lag mer och mer och vinner en del enkla bollar typ nätrull på serve. Örkelljunga lyfter en del i bakplan där Habo får tillbaka bollen och har svårt att avgöra. Andra set så hamnar Habo snabbt i ett underläge men vid 4-8 så ställer Hugo Morency för att serva och gör en bra serveserie och Habo går ikapp till 8-8. Återigen glider Örkelljunga iväg och Habo har svårt att hålla i sin egen serve eller avgöra på kanterna. Jackson går bra i eget anfall men det knackar i Habospelet för övrigt. Örkelljunga för sin första setboll vid 24-16 men vinner senare med 25-18.

 

Tredje setet så skiftar Andrew McWilliam på James Jackson och Robin Hedman så att James går höger och Robin i mitten. Habo har en för svag mottagning för att kunna störa Örkelljunga som välförtjänt vinner sista setet och matchen på ett övertygat sätt utan att behöva förta sig. För Habos del är det bara skaka av sig förlusten och ta med sig de delar som funkar och försöka hitta nycklarna för en bättre servemottagning.

 

Örkelljunga vinner matchen med setsiffrorna 27-25, 25-18 och 25-20.

Bästa poängplockare:

Habo Wolley
James Jackson                   17p
Alexander Berggren         7p
Algot Danielsson               7p

Örkelljunga VK
Charles Belvin                   15p
Jean-Philippe Talbot        12p

 

Habo spelar en dubbelhelg 22-23 oktober då laget möter Falkenberg först och sedan Hylte/Halmstad på lördagen.