Habo förlorade jämn batalj mot Falkenberg

I söndags gjorde Habo Wolley sin bästa bortamatch för säsongen då man förlorade en jämn och välspelad femsetare mot Falkenbergs VBK. På lördag är det en ack så viktig hemmamatch mot Lund som jagar Habo bakifrån i tabellen. 

Falkenbergs VBK 3 – 2 Habo Wolley (29-27, 25-19, 21-25, 21-25, 15-10)

Första setet var jämt hela tiden och det var Habo som fick de första setbollarna. Habo kunde inte förvalta det läge som de fick utan Falkenberg kunde efter några setbollar vinna första set med 29-27. Avgörandet i första är när Daniel Gruvaeus ställde sig för att serve och satte några bra servar. I andra set kom aldrig Habo nära utan Falkenberg kunde segla iväg till en enkel vinst i andra med 25-19.

Tiomunuterspausen gjorde susen för Habo och Algot Danielsson kom in tredje set. Habo fick tillbaka ett självförtroende och spelade ett bra spel.

Habo kunde vända matchen och vann både tredje och fjärde set med 21-25. I dessa set spelar Habo klart bättre och vinner flera långa bolldueller.
Habo har inte lyckats vinna en enda femsetare denna säsongen och de lyckades inte heller denna söndag. Habo hängde med till 4-4, fastnade i en uppställning och vips stod det 10-5. Falkenberg kunde vinna femte set med 15-10.
Mathias Morency om matchen:
Stolt över att vi vänder ett 0-2 underläge i läge då det inte talar mycket för några Habo poäng. Jag tar med att vi spelar ett klart bättre och i längre bollar. Vi har en del kvar med vårt blockeringsspel och där finns en potential kvar.
Elias Andreasson om matchen:
-Kuro och Lars gör ett mycket bra jobb samt att Johan Skoogh är stabil i mottagningen. Positivt att vi har tagit poäng i alla matcher under 2020, nu gäller det att vinna en femsetsmatch nån gång.
Bäste poängplockare i Habo blev Lars Wilmsén med 23p och Yusuke Kursawa 22p och i Falkenberg Daniel Gruvaeus med 28p och Johan Gruvaeus med 25p.

På lördag 16:00 spelar Habo hemma mot Lunds VK. Eftersom det är sportlov finns det väl inget mer passande än att börja det med en volleybollmatch.