Habo jagar ännu en seger

Efter segern mot RIG Falköping har Habo haft spelledigt i 1,5 vecka, men nu är det dags att ta sig an skåningarna från Örkelljunga. Den nuvarande tabelltvåan har visat upp väldigt bra form på slutet och har en svit på sex raka segrar, en svit som för övrigt inleddes med en hemmaseger mot Habo i slutet av oktober.

Bortalaget har i år en jämn trupp med starka anfallsspelare på alla positioner och Habobekante Filip Mulder som fördelar bollarna till dem. Lagets leds dock som vanligt av lagkaptenen Peter Lundgren som med en bra serve, stabil mottagning och starkt anfallsspel är motorn på planen.

Hemmalaget knep i förra omgången säsongens första seger och hoppas nu kunna fortsätta på den inslagna vägen. En och en halv vecka utan match har givit oss möjlighet att jobba på saker som inte fungerade så bra mot RIG Falköping och spelarna är mycket taggade på att återigen få visa upp sig på hemmaplan.

Viktigt för oss i matchen mot Örkelljunga kommer vara ett bra servespel. Har de bra servemottagning kan de använda alla anfallsalternativ och blir svårstoppade. Därutöver hoppas jag att vi kan fortsätta bygga vidare på vårt block- och försvarsspel och därigenom knipa många poäng.

Väl mött i Habo Sporthall klockan 16.00 imorgon lördag.

/Coach Lillis