Habo jagar första vinsten mot RIG Falköping

Imorgon lördag beger sig Habo till Falköping för att möta de unga talangerna på riksidrottsgymnasiet. RIG är precis som Habo utan streck i vinstkolumnen, och Habos mål är naturligtvis att inbringa årets första seger. 

Efter att ha fått spela med lite okonventionella uppställningar första två matcherna kunde Habo äntligen ställa upp med den tilltänkta startsexan i helgens drabbning med Vingåker. Tyvärr blev det som bekant förlust men nu ges chans till revansch..

Det är de kanadensiska spelarna Jonny Macdonald och Keaton Strom som gör Habo Wolleys trupp komplett.. För den som följer elitserien i volleyboll är Macdonald känd sedan förra året då han var spelande tränare i Tierp Volley, precis som förra årets succépassare Jackson Maris som också hämtades från Tierp. Strom däremot är ny i Sverige och som spiker är tanken att han ska leda laget anfallsmässigt och förhoppningsvis ligga högt i poängligan.

RIG Falköping är alltid en svår motståndare då man lätt underskatter de unga spelarna och tar segern för given. Det gäller för Habos del att ta uppgiften på allvar för att inte hamna i problem.

I RIG Falköping finns inte mindre än tre spelare fostrade i Habo. Filip Bratic, Einar Andersson och Algot Danielsson. Sistnämnda har varit en av RIGs bästa poängplockare hittills och den som väljer att åka på Västgötaderbyt får således se inslag av Habo Wolley även hos motståndarlaget.

RIG Falköpings vs. Habo Wolley
Frejahallen, Falköping
Lördag 20/10 16:30

(Nästa nyhet) »