Habo klart för slutspel efter seger

Efter en seger i tre raka set mot Södertelge idag är nu Habo klart för slutspel. Dagens match inleddes fokuserat av hemmalaget som enkelt tog hem första set, men sedan kom gästerna tillbaka starkt och den månghövdade publiken fick se två jämna set där Habo dock stod som segrare i båda med 25-23. Slutresultatet skrevs till 3-0 (25-16, 25-23, 25-23).

Habo börjar matchen fokuserat och enligt upplagd taktik och får direkt press på sina motståndare. I Arvid Haags serve rycker man iväg till en ledning med 6-1 innan Södertelge lyckas knipa en poäng genom ett block av Luke Sim. Ett par serverundor senare är det dock återigen dags att rycka för hemmalaget, denna gång är det Jens Persson som sätter press med serven och via bra block- och försvarsspel går hemmalaget ifrån till 11-3. Därefter är det full kontroll fram till setseger 25-16.

Andra set börjar på liknande set som föregående, Habo får press på motståndarna och kan vända till egna anfallspoäng och efter fem sådana samt en anfallsmiss av Södertelge är det ledning 6-2 för hemmalaget. Gästerna ger sig dock inte och via fyra raka poäng i mitten av setet tar de sig fram till ledning 12-11 och tvingar fram en Habo-timeout. Sörmlänningarna behåller sin ledning och vid ställningen 13-15 kommer Adnan Herco in för Habo. Adnan som ryckte in till spel med kort varsel sedan Chris Kalfic dessvärre insjuknat under natten. Habo spelar här bra mottagning och vinner sina sideout, men det gör även laget på andra sidan nätet. Vändningen av setet kommer först vid underläget 20-22 då Habo i Joren Zeemans serve gör tre raka poäng. Den vändningen räckte och man kunde ta hem setet med 25-23.

Det tredje setet är jämnt från start och fram till att Habo rycker åt sig en ledning med 13-11. En Södertelge-timeout ändrar dock på tillställningen och när Habo har svårt att döda bollen tar motståndarna sina chanser i anfall och går om till bortaledning 17-15. Lagen byter därefter poäng fram till att David Åkerman gör ett serveess och tvingar fram en Habo-timeout vid underläge 18-21. Efter två anfallspoäng av Adnan Herco samt ett av Hampus Randén är ställningen 20-22 med hemmasiffror först och då är det dags för Oscar Hult att kliva in i handlingen. Med två serveess och bra tryck på de andra servarna tar han och laget fyra raka poäng till 24-22. En sideout av Södertelge till 24-23 innan Stefan Stolic kan blocka in matchbollen till 25-23 och 3-0 i set.

Oscar Hult gör ett bra inhopp och är med och vänder på tredje set. Foto: Tilda Larsson

Oscar Hult gör ett bra inhopp och är med och vänder på tredje set.
Foto: Tilda Larsson

Coachens reflektioner:
Vi inleder bra idag, fokuserat och enligt taktik. Dessutom har Södertelge stora problem med sin servemottagning och vi får en förhållandevis enkel resa i första set. Därefter var vi medvetna om att motståndarna troligen skulle höja sig, tyvärr lyckas vi inte bibehålla vår nivå utan tappar lite och det gör matchen väldigt jämn. Jag är ändå nöjd med att vi lyckas vända på båda de sista seten och ta en seger i raka set. Det gör oss nu klara för slutspel vilket känns mycket glädjande

Nu har vi två bortamatcher den kommande veckan där det gäller att slipa på vårt spel och bli ännu bättre. Vi har fortfarande mycket mer att hämta ibland annat vårt blockspel och det hoppas jag att vi kan förbättra i kommande matcher för att sedan komma in i slutspelet med en bra känsla.

Idag vill jag lyfta fram Oscar Hult som kommer in i ett svårt läge i tredje set och servar offensivt och med tanke vilket bidrar till att vända det setet. Adnan sköter sig också mycket bra med tanke på kort förberedelse, han spelar smart i anfall och sköter baggern helt ok. I övrigt tycker jag att hela laget gör en godkänd insats

Till sist vill jag rikta ett stort stort tack för det stödet vi fick från läktaren idag. Otroligt kul att se så många på plats!

Bästa poängplockare i Habo:
Joren Zeeman, 15 p
Beau Graham, 9 p

Bästa poängplockare i SVBK:
Anton Kjernholm, 12 p
Hampus Randén, 12 p