Habo knep en poäng i Falkenberg

Falkenberg står inte längre på maximalt antal poäng. Habo lyckades genom en riktig kämpainsats ta matchen i Falkhallen till ett femte och avgörande set. Väl i femte visade Falkenberg på mer ork och knep bonuspoängen.

Onsdagsmatchen mellan Falkenberg och Habo bjöd på flera olika skepnader. De första två seten var välspelade, och båda lagen hade bra side out-spel. I mitten av första set gjorde Falkenberg ett litet ryck som de lyckades bibehålla hela setet, och sedan vinna med 25-20.

I andra set var det ombytta roller. Habo fick några poängs marginal som de lyckades hålla hela vägen till setseger. 25-23. I servemottagning och anfall gör Habo ett i princip felfritt set, men 8(!) servemiss gör att Falkenberg ändå kan hänga med bra.

Tredje set är en orgie i misstag från Habo Wolley. Falkenberg behöver i princip bara sätta in serven för att Habo ska strula till det på sin sida. 25-11 till hemmalaget och få trodde väl nu att matchen skulle sluta på något annat sätt än seger med 3-1.

Men idrotten är oviss och i fjärde set kliver hittills anonyme Stefan Stolic in i handlingarna med besked. I början av setet gör han en lång serveserie och laget rycker ifrån till 6-1. Han fortsätter sedan bära laget själv och tar hela nio anfallspoäng i setet. Falkenberg har desto svårare att göra poäng och Habo lyckas defilera hem setet med 25-19.

I femte set verkar det som att energin är slut i Habospelarna, och man fattar många dumma beslut. Tre servemiss, tre anfallsmiss och fem anfall i block innebar att Falkenbergsanfallarna knappast behövde förta sig för att ändå spela hem setet med 15-9, och därmed matchen med 3-2 i set.

Coach Jackson Maris kommenterar:
-Idag visade vi att vi har potential att besegra alla lag i ligan. Men vår nivå är fortfarande alldeles för ojämn och det är något vi måste fortsätta jobba på, att dalarna och topparna ska vara närmre varann. Nu gäller det att ladda batterierna för match mot Linköping redan på lördag, där jag hoppas vi kan vässa ytterligare detaljer.

Falkenberg 3 – 2 Habo Wolley
(25-20, 23-25, 25-11, 19-25, 15-9)

Bästa poängplockare i Falkenberg
Fayez Alloush, 22p (MVP)
Johan Gruvaeus, 13p
Pedro Mendes, 8p

Bästa poängplockare i Habo
Stefan Stolic, 19p
Adnan Herco, 18p
Kenneth Rooney 15p (MVP)