Habo möter Uppsala på söndag

Nästa Elitseriematch i Habo Sporthall nu på söndag 20 februari är Habo Wolley – Uppsala Volleyboll. Habo har revansch att utkräva från höstens premiärmatch på bortaplan och det är ett taggat hemmalag som tar emot de långväga gästerna från Uppland.

Lagen börjar förbereda sig för det kommande slutspelet. För Habos del så har coacherna provat lite olika gällande passarpositionen, där Filip Bratic har spelet mest men Isak Joelsson har gjort det bra när han har fått förtroendet. På liberopositionen har Filip Mokelainen och William Wymark turats om att spela.

Habos block är stort och ger baklinjen stora möjligheter att lyfta boll. En nyckel för att Habo ska kunna rubba de bästa lagen är James och Alexander gör poäng i mitten, det för att dra på sig bevakning i blockeringsspelet. Vissa matcher har centerspelet varit utmärkt och vi hoppas på att se några riktiga vassa anfall i mitten av Habocentrarna.

Uppsala började serien starkt men har haft en tuffare period på det sistone. Uppsala vann dock med 3-0 på bortaplan mot Södertälje på torsdagskvällen och det bör leda till att Habo får räkna med en tuff match mot upplänningarna.

Välkomna till sporthallen kl 17.00 på söndag för att heja fram våra rödvita hjältar!