Habo pressade tabelltvåan

Habo Wolley förlorade gårdagens match mot tabelltvåan Örkelljunga med 1-3 (24-26, 25-23, 19-25, 15-25). Matchen var i stora delar jämn, men mot slutet visade sig laget från Skåne vara det starkare av de två.

Habo startar i en rasande fart i första set och gå raskt upp till en ledning med 7-1 efter starkt servande av Chris Kalfic. Örkelljunga tar därefter in ett par poäng men hemmalaget behåller en fyrapoängsledning till mitten av setet då gästerna äter sig ikapp och tvingar fram en Habo-timeout vid ställning 14-13. Båda lagen spelar bra och setet är jämnt, vid 23 lika kliver Beau Graham in i mitten och med ett stort block på Andre Brown ordnar han fram setboll till Habo. Den räddar Peter Lundgren med ett anfall, och en anfallsmiss av Habo och en anfallspoäng av Örkelljungas passare Filip Mulder senare har gästerna vänt till setseger med 26-24.

Andra set inleds bäst av gästerna och redan vid 1-4 tar hemmalaget sin första timeout. Den har önskat effekt och Habo jobbar sig in i setet som sedan är jämnt och välspelat. I mitten av det skaffar sig dock Örkelljunga en trepoängsledning som de håller fram till 19-22 och då ser det ut som att de är på väg mot en 2-0-ledning i set. Habo vägrade dock acceptera detta och med Beau Graham på serveposition tar man sig ikapp och förbi och vid 24-22 är det två setbollar till hemmalaget. Den första räddar Örkelljunga via ett block, men sedan tar setet slut via en servemiss från gästerna.

Efter pausen är det till en början jämnt, men sedan jobbar sig tabelltvåan sakta men säkert ifrån, de tar oftare poäng i sin egen serve medan hemmalaget inte orkar med detta. Redan vid 10-16 är båda timeouterna förbrukade men de hjälper inte, Habo klarar inte av att vända på steken utan Örkelljunga vinner setet komfortabelt med 25-19.

Det sista setet blir en uppvisning i bra serve från gästerna och mindre bra servemottagning av hemmalaget. Det är jämnt fram till 7-8 då Andre Brown ställer sig på servelinjen och via bland annat tre rena serveess tar upp sitt lag i en fempoängsledning. Totalt har bortalaget hela sju serveess i detta set och det gör det i princip omöjligt för Habo att konkurrera. Setsiffrorna skrivs tillslut till 15-25.

Coachens reflektioner:
Återigen bevisar vi att vi kan prestera bra volleyboll mot de bästa lagen i serien, och att detta spel räcker långt. Tyvärr orkar vi inte hålla detta spel uppe över en hel match och det måste vi bli mycket bättre på för att ta poäng. Vi tar ändå med oss mycket positivt från dagens match, Dillon Collett är riktigt bra första halvan av matchen och Beau Graham tar återigen många viktiga poäng för oss. Samtidigt tycker jag att Foeud Belajouza visar stigande form och hans centerkollega, Alexander Berggren, gör sin bästa match i Elitserien sett till vilket motstånd vi möter.

Vilodag idag, söndag, följs av träning imorgon innan det redan på tisdag är dags för en ny hemmamatch. Klockan 19.00 tar vi emot Falkenberg i Sporthallen, väl mött där och då!

Bästa poängplockare i Habo:
Beau Graham, 19 p
Dillon Collet, 16 p

Bästa poängplockare i ÖVK:
Zachary Penolio, 15 p
Tomas Vilimas, 15 p
Andre Brown, 15 p