Habo slutar trea i Elitserien

Habo vann säsongens sista match i Elitserien mot RIG Falköping med övertygande 3-0 (25-12, 25-14, 25-14). Det märktes att det var ett fokuserat och taggat hemmalag som satte full fart från start och aldrig gav gästerna chansen att komma in i matchen.

Segern innebär att Habo Wolley går om Floby i tabellen och slutar på 3:e plats i Elitserien säsongen 2021/2022. Det är klubbens historiskt bästa placering hittills i högsta serien.

Filip Bratic började starta att serva och det gjorde han ända fram till 8-0 varav två poäng var serveess. RIG Falköping hade det inte lätt denna torsdagskväll då Habo kände en stor revanschlust efter den svaga insatsen mot Lund.

Mattias Morency var coach för dagen och det märks när Morris coachar laget förtjänstfullt. Isak Joelsson ersätter Filip vid 13-3 och spelar sedan hela matchen. Isak gör en mycket bra match och får även utmärkelsen bästa spelare i Habo. Lars Wilmsen gör en gedigen insats, men framförallt så får de unga spelarna förtroendet i den här matchen. Gustav Hellström, Carl Larsson, Isak Sandberg och Axel Almfors får alla förtroendet av Morris att spela mot sina jämnåriga på motståndarsidan.

Värt att nämna var att Robin Hedman hade mycket bra servar hela matchen med bl a två servess. I slutet av matchen så är det bara Algot Danielsson planen som är över 20 år.

RIG saknade duon Theodor Grahn och Hampus Ekstrand och de hade behövts om de skulle kunna störa Habo. Värt att notera är även att de två bästa poängplockarna i gästande RIG Falköping (Alexander Ståhle och Nezar Harouk) bägge är Habospelare i ungdomssammanhang.

Bästa poängplockare i Habo:

Lars Wilmsen                       16p
Hugo Morency                     9p

Bästa poängplockare i RIG Falköping:

Alexander Ståhle                  10p
Nezar Harouk                       6p

 

SM-slutspelet står för dörren

I helgen görs valen inför slutspelet som börjar helgen 12-13 mars. Klart är att Habo kommer att få välja en motståndare i kvartsfinalerna och att de första hemmamatcherna blir kvartsfinal 2 och 3:

  • Torsdag 17 mars kl. 19.00 Habo Sporthall
  • Söndag 20 mars kl. 16.00 Habo Sporthall

Boka in dessa datum i din kalender redan nu!

Lagfoto: Victor Arvidsson