Habo tog SM-brons för i U19 för killar!

Habo avslutade turneringen på bästa sätt genom att slå Norsjö i bronsmatchen. För många av killarna var det den första SM-medaljen i livet.

Gruppspelet

Vi hade på pappret inte en svår grupp och vi mötte ett taggat Engelholm som spelade ett bra blockeringsspel med försvar. Det tog en bra bit in i det första setet innan vi kunde vända matchen. Matchen vanns med 2-0 (25-23, 25-19). I den andra matchen mötte vi Norsjö som vi inte visste vad de gick för. De började i ett rasande tempo med bra anfall på alla positioner och bra försvar. Vi fick inte koll på dem utan förlorade med 0-2 (12-25, 19-25). Det innebar en längre väg och Vingåker väntade i åttondelsfinalen.

Åttondelsfinal mot Vingåker

Efter att Vingåker vann första set och vi vann andra var vi ganska säkra på att ta hem tredje set. Vingåkers Andreas Brink servade bra och vi låg under med 1-7 innan vi kunde vinna tillbaka serven. Vid sidbytet var det 2-8 och det kändes tungt. I detta tuffa läge började laget spela ett riktigt bra blockeringsspel genom Joel Snäll och vi kunde komma upp till 12-12. Oscar Hult servar några riktigt bra servar och vi kan vinna matchen efter att Alexander Bratic avslutat med smasha via Vingåkers block ut.

Kvartsfinal mot Hylte på lördagskvällen

Nu hade vi börjat få ihop laget och vi körde över Hylte med 25-11 och 25-17. Hylte mötte ett adrenalinstint lag som bara körde över dem. Filip Bratic:s servess i första set med en hoppserve glömmer vi inte.

Semifinal mot Falkenberg

På söndagen mötte vi Falkenberg, vi gör en ok match. För att rubba dem måste vi göra lite mer och vi klarade inte att hålla upp ett servetryck som krävs. Vi fick bort några av deras nyckelspelare på kanterna men de var för starka i mitten. Vi förlorade med 0-2 (20-25,19-25).

Bronsmatch mot Norsjö

Det var dags att möta Norsjö som vi hade förlorat i gruppspelet mot. Vi hade mer koll på deras spel och visste att det skulle gå undan och det petades en hel del. Nu var det vi som förde spelet och vi anfaller på alla positioner. I slutet gör vi ett planerat byte och Filip Bratic går som passare i bakplan. Detta visar sig vara en lyckoträff, där Joel få på en pärla och Oscar Hult en kanonsmash i en av de avslutande bollarna. Habo tar SM-brons genom att vinna med 2-0 (25-22,25-21).

Laget

Oscar Bråkenhielm, vänster, tar flest poäng i laget. Han en riktig klubba som heter duga.

Karl Junelind, gör en mycket bra och solid turnering. Spelar mycket mottagning och hittar luckor i anfallet. Visar också att han fart i sitt anfall.

Alexander Bratic, höger, är en smart spelare och gör mycket nytta. Tar viktiga poäng när det behövs.

Marcus Pernhamn, center, spelar ett stabilt blockeringsspel och tog några viktiga servepoäng i helgen

Joel Snäll, center, spelar ett stort blockeringsspel och skapar ofta många poänglägen i sin serve för laget.

Albin Östholm, höger, gick in i och spelade i princip hela bronsmatchen och visade att han en bra slägga i båda anfall och i serve.

Oscar Hult, passare, är en smart passare vet vad han har motståndare och medspelare. Bra blockeringsspel och serve.

Filip Bratic, inhoppare, är trots sin längd och ålder en mycket användbar spelare. Otroligt smart och har inga nerver. Gör flera bra inhopp under turneringen.

Samer Samir, libero, gör en gedigen insats hela helgen. Han är en stor ledare på plan och styr upp mottagning bra. Gör sin bästa turnering någonsin.

 

Slutord

Vi är mycket stolta över det ni har gjort som lag. Vi satte upp målet, efter fjärde platsen i U17 SM 2013, att vi skulle ta medalj om två år. Det klarade vi. Ni tar denna medalj som ett lag. Tyvärr kommer ingen med i Allstar-laget, men det är just det, ni är starka som lag! Ett extra tack till Per Åkerstedt som nött några av killarna på onsdag!

Andreas och Johan