Habo vann mot Lund med 3-0

Habo kunde vinna sin tredje match för säsongen med setsiffrorna 25-20, 25-22 och 25-22 och har därmed inte förlorat på hemmaplan denna säsong.

Första setet startade jämnt där båda lagen bjöd på bra anfallsspel med tryck i avsluten. Filip Mokelainen var tillbaka på plan som libero i servemottagningen medans William Wymark spelade libero när Habo hade serve. En bit in det första set så gjorde Alexander Berggren en bra framlinje och efter att ha dödat boll ställde sig Alexander för att serva. När han hade servat sex servar och tre av dessa var ess, så hade Habo gjort ett nödvändigt som bäddade för setsegern. Ett starkt servande från Habo kompenserade den svagare mottagningen. Lund hade stundtals bra tryck i sin hoppserve vilken Habo hade svårt att hålla på sin sida, men Lund slarvade bort en del bollar i sitt försvar. Algot och Andrew spelade säkert och såg till att första setet gick till Habo trots att Lund kom närmare mot  slutet.

Andra setet tog Lund med sig det bra spelet de hade i slutet av första och tog tidigt ledningen i setet. Alla Lundspelarna tar poäng och håller ihop sin servemottagning. Habo har det jobbigt i servemottagningen och Filip Bratic får springa efter boll. Lund leder med fyra-fem bollar i början av setet men Habo jobbar sig närmre och då kliver Andrew McWilliam fram och tar många poäng från sin högerkant. Andrew spelar smart och kan både gå på styrka och använda motståndarens block. Habo är ifatt vid 12-12. Filip vinner en viktig nätduell så att Habo kan ta ledningen till 20-19. Någon boll senare lyfter Habospelarna en hård boll från Lund och Algot passar till James Jackson i mitten och han dunkar in 22-20. Filip och James bjuder på en delikatess vid setbollen där Filip passar enhand till James och James tvekar inte på att dunka in andra setet till Habo.

I tredje set tar återigen Lund kommandot. Nu har Max Borna ersatt Fredrik Holgersson som passare. Lund börjar setet med att Bradley Gyemi blockar ner Filip två gånger. Lund börjar setet stabilt och poängen fördelas jämnt över spelarna. Vid ställningen 9-12, efter att Berggren har avslutat hårt i mitten så går han själv för att serva. Alexander har en mycket bra serve och avslutar inte sin serveserie förrän Habo har utjämnat setet. Lund tappar lite i mottagningen medans Habo förbättrar sin servemottagning i detta tredje set. Filip hittar centrarna vid flera tillfällen där både Alexander och James kan gå på i mitten. I slutet av detta set lurar Filip upp blocket i mitten och kan passa ett inpass till Hugo. Hugo får rens och smaskar in bollen otagbart för Lund. På matchbollen tätar Filip och James Lunds vänsterkant och James blockar ner matchbollen.

Habo visar upp ett klart vassare, hårdare och mer variationsrikt anfall. Det ska bli intressant att se vad detta kommer att leda till i fortsättningen.

Några kommentarer från Martin Andersson som coachade lagen tillsammans med Adnan Herco:

Positivt:

  • Berggren gör en kanonmatch med både bra serve och anfall.
  • Laget visar lugn och styrka som vänder underlägen i både andra och tredje set, en mycket bra egenskap.

Förbättring:

  • Farligt att släppa iväg lag 4-5 poäng i början, där behöver det vara skarpare från start i seten, även om man gör det bra som vänder dem.
  • Mottagningen är ojämn idag och där finns det potential till förbättring.

Filip Bratic och Emil Borna blev utsedda som lagens bästa spelare.

 

Bästa poängplockare:

Andrew McWilliam           24p

Alexander Bergren           13p

 

Bradley Gyemi                  11p

Fabian Ramén                   11p

 

Habo möter RIG Falköping borta på lördag den 27 november kl 14:30, läge att åka dit för att stötta Habo i den matchen!