Habo värvar Andreas Brink från Vingåker

Habo Wolley förstärker truppen ytterligare inför säsongen 2019/2020 med den 22-åriga centern Andreas Brink. Trots sin unga ålder är det en spelare med massor av rutin från både elitserien och juniorlandslaget som blir tionde spelaren att skriva på för Habo Wolley

Två veckor innan de svenska spelarna i elitlaget samlas i Habo för att dra igång säsongen kan vi nu presentera en tionde spelare. Andreas Brink har efter åtta säsonger i elitseriekonkurrenten Vingåker (han debuterade redan som fjortonåring!) valt att ta steget vidare i karriären till Habo Wolley. Han tillför därmed både volleybollkunnande och viktig rutin. Utöver åtta säsongen i Vingåker har han även hunnit med att spela 66 juniorlandskamper. Med det har han näst flest juniorkamper genom tiderna, slagen endast av Viktor Lindberg på 68. Men då är då och nu är nu, redaktionen har naturligtvis tagit sig en pratstund med Andreas Brink för att ta reda på lite mer om Habos nya rekrytering.

Berätta lite om dig själv Andreas!
-Jag är en ganska vanlig 22-åring som vuxit upp med mamma, pappa och syster i Vingåker och bott här hela mitt liv. Inte särskilt förvånande med tanke på att jag är volleybollspelare så är sport generellt ett stort intresse, men jag gillar även att umgås med vänner och familj

Hur kommer det sig att du väljer att skriva på för Habo kommande säsong?
-Klubben har tagit stora steg framåt och vad jag förstått så har de en bra styrelse som tar väl hand om verksamheten. Vi har haft kontakt tidigare och jag kände att det var dags att se sig om efter en ny klubb och då kändes Habo naturligt.

Vad har du för mål med säsongen då?
-Jag vill såklart vinna mer än jag gjort tidigare men framförallt vill jag återfå spelglädjen och göra en rejäl ansträngning för att komma i fysisk form och se hur bra jag kan bli. 

Sportchef Arvid Haag kommenterar rekryteringen:
Klubben har under lång tid haft ögonen på Andreas och långtgående diskussioner har förts tidigare år. I år lyckades vi äntligen komma överens och då duktiga svenska centrar verkligen inte växer på träd är det verkligen med glädje jag kan konstatera att vi har en kompetent duo i mitten med Alexander Berggren och Andreas Brink.

Habo Wolley hälsar Andreas välkommen till laget och till Habo!

Namn: Andreas Brink
Ålder: 22 år
Längd: 194cm
Räckhöjd: 332cm
Position: Center
Moderklubb: Vingåkers VK
Meriter: 66 J-landskamper med bl.a guld i NEVZA och EM-kvalspel. Flera SM-medaljer på ungdomsnivå med Vingåkers VK.

FOTO: Fanny Olofsson