Habo Wolley B säkrade andraplatsen i Division 2

Lördagens och tillika säsongens sista match i herrarnas Division 2 spelades i Habo Sporthall mot Falköpings VK.

Habos herrar hade under hösten ett B-lag som inte hade någon egentlig stomme, man samlade ihop folk inför varje match. Det innebar att det inte fanns någon direkt kontinuitet i laget och ofta hade vi en väldigt stor trupp vilket innebar att speltiden för många spelare blev mycket begränsad. Vi lyckades dock hålla hos ganska bra med i tabellen under hösten och alla gjorde ett mycket bra jobb.

Vi bestämde dock mot slutet av hösten att begränsa matchtruppen för att kunna öka stabiliteten och kontinuiteten samt ge de spelare som var med varje match mer sammanhängande speltid. Förändringen blev lyckad och vi fick definitivt en bättre fungerande trupp med en stabil bas och sen kunde vi ta in lite olika extra folk vid varje matchtillfälle. B-laget har under våren kunnat prestera riktigt bra och det är en fin andraplats man tillslut lyckas knipa.

Lördagens match mot Falköpings VK var en mycket stabil match. Hugo återfanns för andra gången som passare en hel match, det är otroligt hur han utvecklats denna säsongen och hur han behärskar så många delar av spelet. William, Oscar och Elias delade på vänsterpositionerna och spelade två set var. Oscar är ett monster på kanten och tar väldigt mycket poäng för oss, han har högst poäng per sett för dagen. Elias driver på bra och har i princip ett felfritt mottag. William har sen jul gått framåt mycket och är nu ett riktigt vapen i anfall. Oliver spelar på sin högerkant hela matchen och är poängbäst idag, han servar magiskt hela matchen och har 5 ess. Humojen, Asad och Theo axlar centerrollen och även de spelar 2 set var. Hugo känner sig givetvis inte så säker på centerpassen så det blir mycket fokus i block för våra centrar, alla tre gör det mycket bra. Noël finns på liberopositionen hela matchen och gör en stabil insats, det är fantastiskt hur mycket han gått framåt från förra våren. Både mentalt och volleybollmässigt och jag är helt övertygad att han kommer fortsätta utvecklas på samma sätt. Framförallt samtliga yngre spelare behöver jobba på sin kommunikation för att göra många delar i spelet mer tydligt, men vi har ganska mycket tid att jobba vidare på detta.

Jag är överlag mycket nöjd med matchen som vi vinner komfortabelt mycket tack vare vår mycket stabila serve och att vi gör det enkelt för oss i spelet. Vi vinner 3–0 (25-25, 25-19. 25-15).

Nu när Division 2 är slut skiftar fokus föra många av spelare till Ungdomstävlingarna som väntar under våren.

Poängskörd:

Oliver Eiderhed 13 p
Oscar Hult 12 p
William Wymark 8 p
Elias Carlsson 8 p
Theo Grahn 5 p
Hugo Morency 4 p
Humojen Nurri 3 p
Asad Zahini 1 p