Habo Wolley B starkast när det gäller!

Lördagens match i Division 2 mellan Habo Wolley B och FVK United slutade 0 – 3 i en jämn drabbning där Habo visade sig starkast när det väl skulle avgöras.

Habo Wolley var för dagen förstärkt av elitspelarna Alexander Berggren och Oscar Hult. Laget bestod av Elias Carlsson och David Perhamn på vänster, Noël Karlsson som libero, Einar Andersson och Berggren i mitten och Oscar och Filip Bratic delade på passaruppdraget i ett tvåpassarsystem.

Första set började bra och fortsatte bättre. Habo visade bra tryck i serven och säkerhet i anfallen. Med Oscars serve i spetsen står det snabbt 8–16. Habo kan spela lugnt och behärskat och vinner setet 16–25.

Andra set börjar även det starkt men det visar sig snabbt att United höjt sitt spel från första set. Habo spelar dock lugnt på och vänder underläge 16–13 till överläge 21–20. Det är jämnt upp till sista bollen men Habo lyckas vinna setet 25–27.

Tredje set bjuder även det på ett jämnt spel innan poängmaskinen Oscar Hult kan poängtera setet med 24–26 och matchen med 0–3.

En kul match som bjöd på det mesta och det är som vanligt väldigt givande att spela mot ett hårt arbetande FVK United. Stort tack till våra unga elitdrakar som är med och bidrar med sitt kunnande till de yngre. Berggren är en bjässe i mitten och Oscar är dagens kanon på kanten. B-laget är ett lag med en stor trupp vilket innebär att startsexan skiftar mycket från match till match och det är kul att se att vi kan hålla en fin stabilitet oavsett vilka vi ställer på banan. Jag är idag imponerad över vår kylighet och vårt lugn i de pressade avslutande bollar i andra och tredje set. Habo Wolley B leder nu Division 2 Mellersta.

Skrivet av
Jens Persson

Poängfördelning:

Oscar Hult 19p
Alexander Berggren 11p
Elias Carlsson 7p
Einar Andersson 5p
David Perhamn 2p
Filip Bratic 2p