Habo Wolley B tog skön vinst i lördags

Habo Wolleys B-lag besökte Falköping i lördags för att möte RIG Falköping C. RIG C och Habo har haft en kämpig inledning på serien och lagen låg inför mötet på de två sista platserna i serien. Det var därmed ett viktigt möte.

Habo Wolleys B-lag har under hösten sett väldigt olika ut. Detta blir extra tydligt när man jämför laget som spelade mot Trollhättan med laget som kom till start i lördagens match. Laget mot Trollhättan hade en medelålder på över 26 år medan lördagens lag hade en medelålder på under 18 år. Det är otroligt nyttigt för de yngre spelarna att spela med äldre. Framför allt roligt är det att se de yngre spelarna ta för sig i division 2. Filip och Algot har nu gjort ett par matcher med B-laget men Oliver Eiderhed gör sin första match i division 2 och det ser ut som han aldrig gjort något annat, väldigt imponerande!

RIG har en tendens att utvecklas mycket allt eftersom säsongen går och mycket riktigt gör RIG C säsongens bästa match. Det är en förhållandevis stor publik på plats då det är föräldramöte på RIG. Det blir en jämn 5 setare som svänger fram och tillbaka. När det gäller Habos spel så går det fint så länge vi lyckas hålla en stabil mottagning. I sista och avgörande set tar Habo en stor ledning och leder setet 6-14. RIG gör då ett smart servebyte och lyckas ta sig upp till ställningen 13-14 men väl där tar det stop för gymnasieeleverna och Habo vinner setet 13-15 och matchen med 2-3 (23-25, 14-25, 25-20, 15-25, 13-15).

Habo klättrar i och med detta upp till tredje plats i division 2. Nästa match är mot Göteborg nu imorgon i Göteborg och sista matchen för året är hemma nu på söndag den 29 november. Kom gärna och heja då!