Habo Wolley B visar styrka i slutet av 5-setare

Hemmapremiären i division 2 för Habo Wolley B blev en långdragen kamp där hemmalaget tillslut var starkast och vann 3-2 (25-27, 25-19, 25-20, 19-25, 15-9).

 

Årets upplaga av Habo Wolley B är en något mer stabil grupp än föregående säsong, då såg man sällan samma spelare på plan två matcher i rad. I år går hela P00-01 på riktigt in och tar en välförtjänt plats som en del av Habo Wolleys B-lag. Dessa juniorer stärks sen upp av andra mer rutinerade spelare som Joel Snäll och fd. elitspelaren Elias Carlsson för att bara nämna två. Det kommer bli ett kul lag att följa genom säsongen.

Inför lördagens hemmapremiär i Habo Sporthall var det ett lag bestående av gammalt och nytt. Joel Snäll har återvänt från Tyskland och är åter en del i laget, Filip Bratic som spelade ett gäng matcher för b-laget förra året är givetvis kvar, fd landslagspassare Martin Andersson med stora meriter på sitt CV går in och delar med sig av sin erfarenhet, Anton Fogelström är väldigt glädjande tillbaka som aktiv spelare i Habo Wolley, den evigt kämpande Elias Carlsson är en självklar del av uppställningen. Utöver dessa fem spelare var det 4 st spelare födda 2001 som gjorde sin debut i divisionssammanhang nämligen Filip Andersson, Einar Andersson, Felix Lindmark och David Perhamn.

Premiärdrabbningen var en utdragen historia mot FVK United, även det ett härligt lag bestående av spelare med mer och mindre erfarenhet. Som uppgjort för en rolig match.

Startande spelare var Filip B på passarpositionen, Martin Lillis Andersson på högern, Anton och Joel i mitten och Elias och Filip A på varsin vänsterkant. Efter ett böljande första set vinner FVK United första set med 25-27. I andra set får Einar chansen i mitten och Habo börjar få ihop spelet mer och mer, man vinner setet relativt enkelt 25-19. I tredje set är vi tillbaka på samma uppställning som i första set och vinner även här stabilt 25-20, detta trots att Lillis går av i slutet av setet på grund av sjukdomskänsla.

Lillis kan inte fortsätta vilket medför att Joel Snäll går ut på högerkanten och Einar åter går in på centerpositionen. Lillis har varit en stor poänggörare matchen igenom och hans avbrott märks tydligt i form av en osäkerhet i hela spelet. Vi lyckas inte riktigt hitta varandra i denna nya situation och FVK tar hem fjärde set och tvingar därmed matchen till ett femte och avgörande set.

I detta avgörande set hittar laget ny styrka och Elias Carlsson kliver fram som en ledande figur, han står ensamt för 6 poäng i detta set som går till 15 poäng och Habo vinner matchen kontrollerat efter 15-9 i femte set.

Det finns många ljuspunkter i matchen men om jag ska framhålla några så är det våra Filip:ar. Filip Bratic står för en stabil passarinsats och man kan tro att han gjort detta under lång tid. Han står, trots sin storlek, för 4 egna anfall där han lurar hela motståndarlaget. Filip Andersson går in i denna match som debutant i sammanhanget och visar ingen rädsla. Han står för en stabil insats i mottag och blir näst bäste poänggörare med 14 poäng. Han gör enormt många bra val i sitt anfallsspel och sätter gång på gång motståndet på prov och ställer till problem för dem även när han inte gör direkta poäng.

Det var också väldigt roligt med en så stor publik och vi hoppas att de återkommer vid nästa hemmamatch som dock inte är förrän söndagen den 11 december.

Skrivet av

Jens Persson

 

Poäng Habo Wolley:

Martin Andersson 16 p
Filip Andersson 14 p
Elias Carlsson 14 p
Joel Snäll 7 p
Einar Andersson 5 p
Anton Fogelström 4 p
Filip Bratic 4 p