Habo Wolley besöker Linköping

Östergötland är ju känt för mycket. Det är bland annat prinsessan Estelles hertigdöme, Lars Winnerbäck, Eldkvarn och Louise Hoffsten härstammar därifrån, vilket även Habo Wolleys tränare gör. Men landskapet med den vackra dialekten är också hemvist för de regerande svenska mästarna i volleyboll, Linköpings VC. Dessa ska Habo Wolley försöka slå på söndag i Linköpings Sporthall.

Linköping har i år en mindre trupp än de brukar, i år också helt utan australiensare, men det går ändå att hitta mycket kvalitet i laget. Martin Larsson har varit en poängmaskin i flera år och har inlett årets säsong mycket bra och är tillsammans med en bra centerbesättning de starkaste anfallskorten i LVC. Georgi Topalov heter passaren som fördelar bollar på ett förtjänstfullt sätt och laget coachas alltjämt av den mycket framgångsrike Andrew Strugnell.

Bortalaget får nu återigen använda sig av Dillon Collett och Foued Belajouza, vilka inte var tillgängliga för spel senast. Detta ger oss mer styrka och förhoppningsvis kan vi bjuda Linköping på hårt motstånd. Ett tungt avbräck är dock Simon Forzelius skada vilket gör att vi troligen får möblera om en del i laget.

Tisdagens match mot Tierp visade återigen att det finns kvalitet i laget att spela jämnt med de flesta lag i serien, dock gör vi det ännu under alltför korta perioder. Coachens förhoppning är att vi på söndag kan hålla uppe vårt spel under större delar av matchen och göra det genom att bygga vidare på servemottagningen som de senaste matcherna har varit på stadig uppgång. Då kan vi återigen sprida ut vårt anfall och pressa motståndarna. Vår egen serve kommer att vara en viktig pusselbit då LVC har anfallskraft på de flesta positioner, kan vi pressa dem med vår serve kommer vi att ge oss själva ett enklare jobb i block- och försvarsspel.

Matchens spelas kl 15.00 på söndag i Linköpings Sporthall.

/Coach Lillis