Habo Wolley dam obesegrade i Sollebrunn

På söndagsmorgonen var det dags för ytterligare ett sammandrag i västsvenska div 3 som denna gång gick av stapeln i Sollebrunn. 11 damlag kom till spel och i gruppen ställdes Habo mot Uno, Alingsås och KFUM Jönköping.

Den första matchen mot Uno var upplagd för att bli en riktigt het drabbning, där lagen möttes i en knallhård U18 final inte mindre än en månad sedan med Habo som segrare. Det var också Habo som öppnade matchen bäst efter bl.a. bra anfallspel från Moa Morency. Tyvärr fastnar tjejerna i en rotation, som medför att Uno får vind i seglen och lyckas vinna setet med 25-23. I det andra setet håller tjejerna bättre skärpa och i Towe Sjödells serve lägger man grunden till setvinsten med 25-20. Under hela sammandraget spelades enbart 2-sets matcher, vilket medförde att dagens första match slutade lika. Poängbäst i Habo var Moa Morency med 8p, följt av Towe Sjödell 7p.

Dagens andra match var mot Alingsås, ett lag som tjejerna genom säsongen har haft ganska bra koll på. För att vidga reportoaren med möjliga framtida uppställningar, provade vi därför att spela 1-passarsystem. Bortsett från nån enstaka rotation, så visade tjejerna att mycket har hänt i deras spelförståelse sedan vi drog igång i höstas. Segern var kassaskåpssäker med 25-12, 25-11 där våra passare Maya Persson, Kajsa Hageberg och högerspikers Sofia Larsson och Moa Forzelius förtjänar en extra eloge från deras ”nya” positioner. Poängbäst var Sofia HF 7p och Towe Sjödell 5p.

I den sista gruppspelsmatchen stod KFUM Jönköping B för motståndet, ett lag som vi spelat jämnt mot genom året men fortfarande inte lyckats slå. Det visade sig att även detta derby skulle bli en tight historia, där långa bolldueller präglar hela det första setet. Moa Forzelius och Sofia Florqvist gör ett bra jobb från sina centerpositioner, men det räcker tyvärr inte när KFUM drar det längsta strået och vinner setet med knappa 25-23. I det andra setet kommer Kajsa Hagberg in som passare och tillsammans med fina anfall och servar från bl.a. Moa Forzelius och Moa Morency så säkerställer man att setet vinns med 26-24. Poängbäst var Moa Forzelius 9p följt av Moa Morency och Sofia Larsson 5p.

Trots att vi inte förlorat en match så medförde detta att vi återigen slutade tvåa i gruppen efter sämre setskillnad och därmed fick göra upp med Grå och Bjärke om 4,5,6 platsen.

Matchen mot Grå är en av de konstigaste som vi spelat i div3 i år. Man kan jämföra det med att spela volleyboll mot ett bollplank, där Grå hade en förmåga att alltid få upp och tillbaka bollen, om än aldrig speciellt hårt. Detta blir väldigt frustrerande i längden för tjejerna och något som medför att vi förlorar första set med 19-25. I andra set satsar vi på 1-passarsystem igen och med Moa Forzelius på högerkanten lyckas vi få lite mer krydda i anfallen. Detta tillsammans med ett disciplinerat försvar gör att vi vinner setet med 25-23.  Poängbäst i matchen var Moa Forzelius 10p och Moa Morency 5p, där Moa Morency och den levande duracellkaninen Maya Persson förtjänar extra beröm för sitt uppoffrande försvarspel.

I dagens sista match stod Bjärke för motståndet. I första set spelar tjejerna bra trots ett betydligt mer fysiskt lag på andra sidan. Setet vinns med övertygande 25-16 efter bra anfallspel från Sofia Florqvist och bra pass från multiredskapet Sanna Björell. I andra set kommer spelet aldrig upp riktigt till nivå och dagens fjärde oavgjorda resultat är ett faktum. Poängbäst var Moa Morency 9p, Sofia Florqvist 5p där även Frida Gemhed gör en stabil insats från centerpositionen.

Sammantaget är det återigen ett lärorikt sammandrag för tjejerna, där det känns lite bittert att inte ha fått spela ett avgörande tredje set i flera av matcherna. Det är kul att vi nu kan välja om vi vill spela 1-passarsystem eller 2-passarsystem, något som i höstas kändes avlägset. Nu väntar ett par veckors träning innan det är dags för U18/U20 DM den 13 mars.