Habo Wolley får besök av Vingåker

”Sveriges trevligaste volleybollklubb” kommer under lördagen på besök till Habo Sporthall. Efter ett antal tuffa matcher för Habo Wolley, har man nu återigen goda chanser till en seger mot tiondeplacerade Vingåkers VK.

Vi går nu in i mars månad och elitserien närmar sig sin upplösning och slutspelsvalen stundar. Habo Wolley har tre matcher kvar, och detta blir sista tillfället att se Habo på hemmaplan innan slutspelet tar vid. Habo ligger på en stabil sjätteplats med stora avstånd både uppåt och nedåt, och det viktiga nu är att hitta formen inför slutspelet.

Vingåker har haft en väldigt tuff säsong. Många nya, unga spelare i truppen har gjort att man blandat och gett men sällan lyckats gå hela vägen till poäng i matcherna. Igår nåddes vi dock av nyheten att Ymer VK tackat ja till en kvalplats, vilket innebär att Vingåker nu har nedflyttningshot framför sig. Kanske kan detta ge sörmlänningarna en nytändning att prestera bra volleyboll inför de otroligt viktiga kvalmatcherna i mars.
Om så är fallet måste Habo vara på sin vakt, och framförallt behöver man vakta lagets poängmaskin Sam Shenton men även Fredrik Ljung som gjort några riktigt bra matcher under säsongen.

Habo är återigen fulltaligt efter att ett decimerat lag, både Jackson Maris och Adnan Herco saknades, åkt på en 0-3 förlust mot Falkenberg förra helgen. Som vanligt slås första serven 16:00.

Habo Wolley vs. Vingåkers VK
Lördag 3e mars 16.00
Habo Sporthall