Habo Wolley får förnyat förtroende från Allmänna Arvsfonden

Allmänna Arvsfonden har nu beslutat att under ytterligare ett år ge Habo Wolley medel för att driva projektet Volleybompa – En bra start. 
Under projektets första år har fokus framförallt legat på att ytterligare förbättra den egna verksamheten, och utifrån den skapat www.volleybompa.se där andra föreningar kan hämta inspiration och kunskap.  Under år två kommer fokus läggas mer på externt arbete med att sprida klubbens sätt att arbeta med barn och ungdomar till andra föreningar, och hjälpa dem att starta upp liknande verksamhet.
Habo Wolley har på fyra år gått från 80 till 350 aktiva, och den absoluta majoriteten av ökningen har skett i åldrarna 6 mån-10 år. Redan nu står det klart att bland annat KFUM Jönköping drar igång Volleybompa till hösten, och flera andra föreningar både regionalt och i andra delar av Sverige har visat intresse att starta upp Volleybompa och Kidsvolley.

10353412_10152371333378563_1328319597996187531_o
De beviljade medlen uppgår till över 1,2 miljoner kronor och projektledaren Arvid Haag är entusiastisk inför år 2:

-Det är få klubbar i Volleybollsverige som undgått vilka framgångar vi haft med vår nyrekrytering av spelare, och därför är intresset stort att börja jobba på samma sätt på flera ställen i landet. Mitt mål med året är att minst 10 föreningar ska starta upp Volleybompa, och tre föreningar ska satsa på vårt koncept med unga ledare. Får vi dessutom med de andra stora föreningarna i landet står vi väl rustade inför projektets tredje och sista år, då vi verkligen ska slå på stort i hela landet.

För frågor eller mer information

Arvid Haag
0701495567
arvid@volleybompa.se
arv_logo_rgb