Habo Wolley förlänger samarbetet med High Performace Center

Habo Wolley förlänger samarbetet med High Performance Center över säsongen 2022-2023.

HPC som i höstas började arbeta med Habo Wolleys Elitlags styrketräning kommer nu även att sköta försäsongsträningen. HPC utgår från Växjö med Agne Bergvall i spetsen men med Rasmus Elfgaard som fystränare på plats i Sporthallen en gång i veckan.

HPC har förutom fysträningen också skött fystester och deltagit i rehabilitering av skadade spelare. Spelarna har varit mycket nöjda med samarbetet och med Rasmus.

Rasmus beskriver själv att den gångna säsongen så här:

  • Jag fick lära känna ett bra gäng med spelare som vill utvecklas och bli så bra som de kan bli, och jag är ärad över att få det fortsatta förtroendet att vara en del av den gruppen ledare/tränare som hjälper dem.
  • Jag blev positivt överraskad av killarnas träningsvilja. De är motiverade och vågade lita på mitt system trots att det var lite annorlunda mot vad de var vana vid sedan tidigare.

Hur ser du på det fortsatta samarbetet?

  • Jag ser fram emot en lång uppbyggnadssäsong där jag kan vara till större hjälp och påverka mer än vad jag gjorde under förra året. Eftersom jag kom in sent förra året så blev säsongsstarten ganska stressig. Nu vet vi vad vi har att jobba på och vad som behöver utvecklas för att lyfta oss ännu en nivå, fysiskt.
  • Jag ser också fram emot att hjälpa de unga spelarna och vi vet att det finns hög potential i det gänget.

Hur ser din egen framtid som idrottare ut?

  • Min egna roll som utövare inom friidrotten kommer att vara begränsad. Jag kommer fortfarande att tävla men inte på den nivån som tidigare. Efter 21 år som friidrottare så väljer jag i år att ta ett steg tillbaka för att istället hjälpa andra att nå sin mål. En lång karriär har gett mig insikt och lärdomar inom idrott.
  • Mina första 14 år som friidrottare iklädd Habos tävlingslinne är något jag alltid bär med mig och Habo har en alldeles särskild plats hos mig. Därför extra kul att få vara tillbaka där igen och bidra till en bra idrottsmiljö.

Habo Wolley ser fram emot nästa säsong tillsammans med Rasmus och HPC.

Foto: Alma Hellström

Rasmus Elfgaard (foto från webben)