Habo Wolley förlorar mot Linköping VC efter en hård match!

Linköping VC får med sig tre poäng efter vinst över Habo Wolley med 1-3. Habo hade möjlighet att ta matchen till ett femte och avgörande set, men Linköping visade sig starka när det gällde.

Matchen inleds lite trevande av båda lagen med en hel del servemissar. Habo blir laget som tar för sig först och kopplar en ledning vid 15-11. Lite småmisstag från Habos sida innebär dock att ett nu mer taggat Linköping kommer ikapp och snart är ställningen 21-20. Linköping verkar vara på gång och många tror nog att de kan gå förbi, men Jens Persson blir istället publikhjälte när han tar två blockpoäng i rad. En Time-Out för gästerna hjälper inte, Jakob Molin dundrar in setbollen och Habo vinner med 25-20.

Det blir dock en sämre start på andra set när Wilhelm Nilsson direkt blockar ner Habo och sedan gör ett servess. Efter mycket bra anfallsspel av bland annat Jakob Molin och Roy Powell stormar Habo fram till en 15-9 ledning. Det blir tydligt att Habos servespel är en nyckel idag när man gång på gång lyckas sätta Linköping ur system med tuffa servar. Linköping är dock inte sena på att reagera och börjar långsamt jobba på att få ordning på sitt mottagningsspel vilket betyder att de kommer ikapp. Linköping dominerar centerspelet i slutet av setet och Wilhelm Nilsson, som i detta set tar hela 9 poäng, spelar till stor del hem setet själv  med 22-25.

Tredje set innebär lite fler misstag från Habos sida, men det är också något som är förståeligt då man mot ett lag som Linköping måste ta vissa risker i serve och anfall. Serve-utdelningen verkar svänga något till Linköpings fördel, vilket gör det svårare för Habo att ta poäng. Samtidigt visar bortalagets spikers upp sina förmågor och Linköping går upp i stor ledning med 17-24. Roy Powell lyckas skapa lite självförtroende i form av två serveess, men den tredje går i nät och Linköping vinner med 19-25.

I fjärde set är Habo tillbaka mer i matchen och lyckas återigen pressa Linköping med bra servar. Båda lagen visar upp mycket bra anfall, men Linköping har i vissa perioder svårt att sätta bollen. Habo tar sig till 20-18 och Jakob Molin fixar ett servess samt pressar Linköpings mottagare. Giannis Madouras är inte sen att förvalta och monsterblockar Linköping två gånger i rad och Habo går upp i ledning till 23-18. Efter en servemiss av Linköping har Habo alltså fem setbollar, men tyvärr vänder lyckan. Linköping producerar servess, blockpoäng och ostoppbara anfall. Habo lyckas ta ett anfallspoäng i slutet, men det är tyvärr för sent då Linköping har kommit ikapp och förbi. Albin Eriksson i bortalaget slår in de två sista bollarna och Linköping vinner sista set och matchen med 25-27

Coach Alessandros kommentarer:
– Idag presterar vi väldigt bra volleyboll!. Läser man Linköpings historik så har de vunnit fyra eller fem 3-0 matcher i rad. De är enligt mig det bästa laget i serien, och mot det bästa laget har man bara en chans om man spelar på topp, och jag tycker vi gör det idag. Det är egentligen inte så mycket mer att säga om det. Det är givetvis tråkigt att vi förlorar t.ex. fjärde set, men allt som händer i en match händer av en orsak. Att Linköping kan göra typ två och ett halvt ess i slutet är något som händer. Det kunde ha hänt vid 15-15 eller som nu, i slutet av setet. Vi har precis som alla andra lag vissa svagheter och någon gång måste de ”synas”. Jag tycker faktiskt att vi kan vara riktigt nöjda med hur lite de svagheter faktiskt framträder under 2 timmar och 15 minuters volleyboll på hög nivå. Det var en underhållande match, jag hoppas att publiken gillade den!

Matchfakta: Habo Wolley – Linköping Volleyboll Cub: 1-3 (25-20, 22-25, 19-25, 25-27)

Bäste poängplockare i Habo Wolley:
Roy Powell – 15 poäng
Jakob Molin – 13 poäng
Linus Ekstrand – 10 poäng
Giannis Madouras – 10 poäng 

Bäste poängplockare i Linköping Volleyboll Club:
Martin Larsson – 22 poäng
Erik Sundberg – 17 poäng
Wilhelm Nilsson – 16 poäng

 

Nästa match för Habo Wolley spelas redan på tisdag mot RIG Falköping på bortaplan. RIG har haft en mycket tuff säsong än så länge och  har endast kunnat vinna ett set än så länge. Man ska dock akta sig för att underskatta ungdomarna i Falköping vars inlärningskurva är riktad skarpt uppåt. Det går emellertid inte att förneka att oddsen är i Habos fördel och det kanske kan vara skönt för elitlaget att möta ett lag som inte aspirerar på guldmedalj. Det har varit några väldigt tuffa matcher för Habo över ett par veckor nu. Kan man hålla samma höga nivå på sitt egna spel så bäddar det för tre poäng!