Habo Wolley gjorde processen kort mot Sollentuna

Habo behövde bara tre set för att avfärda tabellsexan Sollentuna på hemmaplan i Habo Sporthall. Redan på söndagen är det dags för match igen, då väntas betydligt tuffare motstånd när Linköping kommer på besök.

Sollentuna började matchen bäst och gick upp i en tvåpoängsledning som man hade fram till ställningen 5-7. Då tog Habo fyra raka poäng i Jonny Macdonalds serve och därefter var det i princip Habos match hela vägen och man hade kontroll på samtliga set.

Stora segerorganisatörer i Habo Wolley var Keaton Strom som var omutbar i anfall samt Lars Wilmsen som gjorde livet surt för Sollentunas anfallare med hela sex blockpoäng. Men hela laget förtjänar en eloge för väl genomförd insats där man höll skärpan genom hela matchen och aldrig gav Sollentuna utrymme att hitta sitt spel.


Habo saknade idag Dardan Lushtaku som fick en smäll på knät under fredagsträningen. Sollentuna saknade å sin sida Staffan Blomgren och när vi summerar lördagens tillställning kan vi konstatera att Habo, genom Wille Lind, lyckades ersätta Lushtaku på ett förtjänstfullt sätt medan Blomgrens frånvaro lämnade ett stort tomrum i Sollentuna som inte kom upp på sin vanliga nivå.

Under söndagen spelas sista omgången i grundserien innan det s.k ”play off in” tar vid. I och med att Lund lyckades knipa en poäng mot Vingåker idag är inte längre femteplatsen inom räckhåll, sjätteplatsen är det dock men då krävs dels minst en poäng mot Linköping men också att RIG Falköping stjäl poäng mot Sollentuna. Habo kan också falla ner på åttonde plats ifall man ej lyckas bemästra Linköping samtidigt som Vingåker besegrar serieledande Hylte/Halmstad.

Serien är som ni förstår jämn in i det sista och det finns all anledning att bege sig till Habo Sporthall för söndagsunderhållning med start 16:00.

Habo Wolley 3 – 0 Sollentuna VK
(25-20, 25-18, 25-19)

Bästa poängplockare i Habo
Keaton Strom, 18p (MVP)
Lars Wilmsen, 15p
William Lind, 8p

Bästa poängplockare i Sollentuna
Peter Blomgren, 12p (MVP)
Jakob Molin, 12p
Vladan Ceremidzic, 6p