Habo Wolley kammade noll i Sollentuna

Habo Wolley åkte under lördagen på andra raka förlusten borta mot Sollentuna. Ett oinspirerat Habo hade märkbart svårt att hantera det mycket bollskickliga Stockholmslaget och fick åka hem utan setvinst. 

Sollentuna blev precis så svåra som väntat, och med förra årets Habospelare Jakob Molin som anförare i anfallsspelet kunde laget ohotat besegra Habo i tre raka set. Habo Wolley hade svårt att döda boll, i synnerhet på vänsterkanten, och i kombination med alldeles för många oprovocerade misstag gick det inte att hota det betydligt mer snålspelande Sollentuna.

Johan Skoogh sammanfattar matchen:
-Vi gör endel bra grejer men vi har riktiga ras där vi tappar fem bollar i rad varje set. Har man det vinner man inte mot ett så pass bra lag som Sollentuna. Vi hade dock ett bra snack efter matchen och vet vad vi måste jobba på för att bli bättre. Jag hoppas vi kan ta till oss detta och visa förbättring redan på torsdag.

Ur ett Haboperspektiv var insatsen ett steg bakåt efter förra veckans kämparinsats mot Hylte/Halmstad, och laget har nu några viktiga träningar framför sig innan man går in i en intensiv matchperiod med tre matcher på sex dagar. Habo åker till Örkelljunga på torsdag, spenderar helgen i Uppsala för att möta Tierp på söndag innan man tillsist får göra hemmapremiär i Habo Sporthall mot Lund tisdag 24/10 19.00

Sollentuna 3 – 0 Habo
(25-18, 25-23, 25-19)

Bästa poängplockare i Habo:
Adnan Herco, 15p, Jackson Maris 7p

Bästa poängplockare i Sollentuna:
Jakob Molin, 16p, Vladan Ceremidzic och Staffan Blomgren 9p

MVP Sollentuna: Jakob Molin
MVP Habo: Jackson Maris