Habo Wolley klara för Grand Prix!

Tack vare segern i helgens match mot Örkelljunga samtidigt som övriga resultat gick vår väg så är platsen i Grand Prix säkrad. Topp 4 efter halva serien kvalar in till detta prestigefyllda mästerskap som avgörs i januari 2021 i Uppsala. 

Habo Wolley har vunnit GP vid ett tillfälle (2007) och deltog senast 2012. Nu är det alltså dags igen och förhoppningen är att vi ska kunna ge de andra topplagen en utmaning på plats. Vi hoppas och tror dessutom att vi ska bli mer frekventa deltagare i detta sammanhang de kommande åren.

Vi har ställt några frågor till lagkapten, tränare och sportchef om hur de ser på avancemanget och säsongen hittills.

Erik Sundberg (foto: Torbjörn Gemhed)

Erik Sundberg, lagkapten i Habo Wolley:

  • Jag tror det betyder mycket för hela laget och jag hoppas alla ger sig en klapp på axeln för vad vi åstadkommit. Vi har fått ett kvitto på att vi är på rätt väg.
  • Jag är framförallt väldigt stolt över de unga spelare i laget som visat framfötter och gjort så stora framsteg såhär långt. Jag tycker att det är deras förtjänst att vi har tagit den här GP-platsen.

Mathias Morency (foto: Liene Regza)

Mathias Morency, tränare i Habo Wolley:

  • Resan har varit långt ifrån spikrak med årets upplaga av Habo Wolley. Vi är tio-elva spelare i matchtruppen men många fler som ingår i träningstruppen. När vi startade upp efter det långa sommaruppehållet var spelartruppen långt ifrån klar.
  • Om man tittar tillbaka sen starten på serien så tänker jag framförallt på stöket innan premiären borta mot Lunds VK. Redan från start hade vi brist på centrar i laget och självklart får 16 åriga Carl Larsson en allvarlig skada 2 veckor innan elitserien startade. Som om det inte var nog blir vår andra center Alexander Berggren tumskadad 2 dagar innan elitpremiären. Även Hugo Morency fanns på skadelistan i september/oktober. Vi tvingas kalla in evigt unga Niclas Nordström och junioren Isak Junvik för att kunna genomföra premiären som vi förlorar med 15-13 i avgörande.
  • Vi är ytterst nära att skrälla hemma mot Hylte/Halmstad men förlorar tillslut i avgörande set igen. När vi sen förlorade med 0-3 mot Sollentuna så tror jag inte att det fanns många som trodde att årets upplaga skulle kunna vara ett GP lag efter halva serien.
  • Jag är stolt över lagets utveckling under hösten och att har klättrat i tabellen visar att vi är på rätt väg med lagbygget.

Arvid Haag, sportchef i Habo Wolley:

  • Precis som samhället i övrigt varit osäkert hela hösten har även läget i laget varit det. Precis när vi gjort klart med sista pusselbiten i form av Jonathan Angel som skulle visa sig bli en riktig nyckelspelare så blev det klart att Alexander Berggren kunde erbjudas ett proffskontrakt i Schweiz. Tanken var såklart att ersätta honom direkt men än har vi ingen ny center klar och ändå lyckas laget kvalificera sig till Grand Prix. Det är bara att lyfta på hatten.
  • Det var nog egentligen ingen som tänkte att GP-avancemang var möjligt efter förlusterna både mot Södertelge & Vingåker, men nu står vi där och förutom att vi får tacka de lagen som besegrat lagen under oss i rätt läge är det naturligtvis framförallt våra egna starka bedrifter mot särskilt Falkenberg och Örkelljunga som möjliggjort framgången.
  • Vi har en klart positiv trend i laget och det är kul att Morris & Lillis enträgna arbete utefter sin plan ger resultat. Nu får vi åka till Uppsala och slå under underläge vilket är en riktigt härlig utmaning.

Redaktionen vill passa på att gratulera laget och klubben till denna framgång. Vi ser fram emot en fortsatt spännande säsong!

Segerjubel efter matchen mot Örkelljunga på lördagen (foto: Liene Regza)