Habo Wolley nötte ner Tierp

Tierp Volley kom till Habo beredda att kämpa till sista blodsdroppen. Trots ett stabilt blockeringsspel som ledde till många långa dueller, kunde Habo till sist dra det längsta strået och gå segrande ur matchen med 3-1 i set.

Första set inleds med att Habo Wolley gör ett snabbt ryck, i mitten av setet är TIerp ifatt och tar faktiskt ledningen med 14-16. Därifrån lyfter sig Habo och skaffar sig fyra setbollar vid ställningen 24-20. Man lyckas dock inte vinna förrän på den fjärde, då Tierp missar serve efter en strategisk time-out från Habos coachduo Åkerstedt/Haag.

Andra set påminner starkt om det första. Habo tar snabbt en ledning och Tierp kämpar sig ifatt, mycket tack vare ett effektivt centerspel från framförallt Ty Moorman. Från 17-17 är det jämnt hela vägen in i kaklet men Habo är starkast på slutet och vinner 26-24.

I tredje set rycker Habo fram till 18-12 och de flesta tror nog att matchen är avgjord. Hastigt men mindre lustigt lyckas dock Tierp vända på steken genom att vinna 13 av de 16 sista poängen vilket ger setsiffrorna 21-25.

Efter att ha mer eller mindre slösat bort segern går Habo ut i fjärde set förvissade om att ta med sig alla tre poängen (Vinst 3-2 innebär två poäng till vinnarlaget och ett poäng till förlorande laget). När Stefan Stolic i början av setet gör tre raka serveess och tar upp laget i en ledning med 8-3 sätter det tonen. Den här gången gör Habo inte misstaget att släppa in Tierp i matchen igen utan man bevakar ledningen hela vägen till 25-19. Under slutbollarna fick även Oliver Eiderhed chansen att gå in och göra en serve till hemmapublikens stora jubel, då det innebar första framträdandet på planen i elitserien för Habotalangen.

Coachernas reflektioner:
-Tierp gjorde en bra insats idag och flera av deras spelare presterade på topp idag. Det krävdes därför att några Habospelare klev fram, vilket också skedde. Stefan Stolic drog ett stort lass i anfall idag och var under stora delar av matchen helt omutbar. Johan Skoogh visade på en stor arsenal i anfallsutvägar och Jackson Maris fördelade bollarna förtjänstfullt till sina spelare. Det var också riktigt härligt att vi kunde vinna både första och andra set trots likaläge i slutet, vilket såklart var nycklarna till dagens seger.

Habo Wolley 3-1 Tierp Volley
(25-23, 26-25, 21-25, 25-19)

Bästa poängplockare i Habo:
Stefan Stolic, 19p
Adnan Herco, 18p
Johan Skoogh, 13p (MVP)

Bästa poängplockare i Tierp:
Ty Moorman, 17p (MVP)
Adrian Norrby, 11p
Kristen O’brien, 9p