Habo Wolley och HPC i spännande nytt samarbete

Habo Wolley har denna säsong tecknat kontrakt med High Performance Center för att vara med och tillsammans med Andrew McWilliam utveckla våra spelare.

HPC arbetar för att långsiktigt utveckla High Performance inom idrotten och därmed utveckla idrottare från ungdom till elit. Vi ser i Habo Wolley att vi kommer att ha nytta av detta samarbete i hela föreningen framöver.

I tisdags var det testdag i Sporthallen och vi fick möjlighet att ställa några frågor till Rasmus Elfgaard som kommer vara lagets fystränare under säsongen. 

Vilka är HPC och vilka är ni som kommer att träna våra spelare?

  • HPC/ High Performance Center är träningscenter där vi jobbar med att maximera den idrottsliga prestationen.
  • Genom bra träningsmöjligheter, kunskap och erfarenhet försöker vi att skapa den bästa möjliga miljön för att få fram så bra idrottare som möjligt.
  • Vi arbetar med allt från ungdomar och deras första steg in i fysträning till OS och VM deltagare och allt däremellan.

Agne Bergvall
Agne Bergvall är mannen bakom det hela och är mest känd som Carolina Klüfts tränare men har arbetat med storlag som MFF, FC Köpenhamn och nu Önnered HK och Kalmar FF. Med otaliga år av erfarenhet har han en enorm kunskapsbank om träning och prestation och har sett det mesta man kan se inom idrott.

Agne Bergvall

Rasmus Elfgaard – ny fyscoach för Habo Wolley

Rasmus Elfgaard är den som kommer att vara den ledande fyscoachen för Habo Wolley. Här berättar han lite mer om sig själv och hur han ser på samarbetet:

  • Jag började arbeta på HPC hösten 2017 efter tre år i Chicago där det blev en kandidat i Exercise Science. Vid sidan av jobbet tränar jag friidrott och grenen tio-kamp.
  • Under mina fyra år hos HPC har jag jobbat med diverse lag och individer från olika idrotter. Efter 14 års träning i Habo Friidrott så känns det väldigt roligt att komma ”hem” och hjälpa Habo igen även om det är i en annan idrott än sist jag var där.

Rasmus Elfgaard

 

Jag är säker på att arbetet med Habo Wolley kommer att bli ett fantastiskt samarbete där vi ska ta spelarna till en ny fysisk nivå. Killarna känns motiverade att träna och från HPCs sida ser vi fram emot att jobba tillsammans med Coach McWilliam och lära oss mer om volleyboll. Vi ser ett driv och en vilja att utvecklas och förbättras i föreningen och det är en av anledningarna till att vi har valt att samarbeta med Habo Wolley.

Utmaningen kommer att bli just vår brist på erfarenhet inom volleyboll men samtidigt är det där jag ser styrkan, att vi kommer utifrån med nya idéer. Alla idrotter har sina fallgropar och saker som man fastnar i av bara vana och tradition. Men jag kommer att vara öppen för att lära mig om sporten och hur träningskulturen är inom den och ser fram emot att lära mig så mycket jag kan.

Habo Wolley ser verkligen fram emot samarbetet och tror det blir både utmanande, lärorikt och väldigt roligt!