Habo Wolley slagna i tre raka set, trots jämnt spelad match!

Habo Wolley blev under eftermiddagen besegrade av Sollentuna VK i första bortamatchen med 3-0. Matchen var dock en jämn tillställning, där båda lagen visade upp fina försvarsräddningar och disciplinerat spel.

Habo inleder första set med bra servetryck och skaffar sig tidigt en liten ledning. I inledningen av matchen bjuder Habo på bra försvarsspel. Arvid Haag och Elias Andreasson lyckas flera gånger kämpa upp bollar som nästan verkar helt förlorade. Båda lagen får god utdelning av sina block, men det är Sollentuna som kryper allt närmare. I mitten av första set har Habo svårt att ta poäng i anfall och Sollentuna går ikapp. Efter en rafflande kamp i slutet lyckas Peter Blomgren i Sollentuna, den yngre av de talangfulla bröderna, kamma hem setet med hjälp av tre förödande servar.

Andra set inleds på ett sätt som liknar det första. Habo tar en liten ledning och håller den till mitten av setet där Sollentuna går ikapp och om. Båda lagen spelar ett väldigt disciplinerat block- och försvarsspel med många långa bolldueller som uppskattas av publiken. Sollentuna har bäst utdelning på sin högerkant där Kosma Smiechowski lyckas ta fem poäng i detta set. Habo sprider ut sina anfall något mer, men centrarna Jens Persson och Giannis Madouras tar i detta set många poäng. Andra set avgörs återigen med minsta möjliga marginal då Habo missar serve i underläge 23-24, en av hela sex stycken servemissar för Habo detta set.

I tredje set kopplar Sollentuna snabbt ett hårt grepp och går upp i ledning med hela 15-8. Med bra servar och ett vaket försvar jobbar sig Habo långsamt sig tillbaka. Efter kämparinsatser från alla i bortalaget tar Habo ledning med 19-20 och Sollentuna tvingas ta time-out. 30-sekunders pausen verkar ge önskvärd effekt för tränaren Vladan Ceremidzic. Återigen visas ett starkt försvar upp av hemmalaget, som till slut vinner setet och matchen, då de lyckas rädda mycket av de anfall som Habo skapar på kanterna.

Coach Alessandros kommentarer:

Alessandro Lodi, Head coach

Alessandro Lodi, Head coach

– Vi spelade inte sämre än förra veckan, utan hade snarare bättre motståndare. För att kunna göra bättre ifrån oss i vissa tuffa situationer behöver vi bli vana vid att spela jämna och tuffa matcher, samt att slåss på en högre nivå. Sollentuna hade vissa duktiga servare som lyckades få oss ur system, samt anfallare som gjorde ett bra jobb i väldigt svåra situationer. Överlag tror jag dock att matchen hade kunnat bli längre. Vi var inte långt ifrån att få med oss ett eller två set, men bevisligen var vi inte vassa nog i de avgörande lägena idag. Lärdomen vi försöker ta med oss är att vi inte heller behöver spela på en fantastisk nivå för att vinna. Vi är fortfarande långt ifrån toppnivå, men ändå är vi ändå med hela vägen i matcherna. Givetvis måste vi bli bättre, men fortsätter vi spela vårt spel och fortsätter vi göra jobbet så kommer vi vinna.

 

 

Matchfakta: Sollentuna VK – Habo Wolley: 3-0 (25-23, 25-23, 27-25)

 
Nästa helg har Habo Wolley den längsta resan för säsongen att utföra när match i Tierp står på agendan!