Habo Wolley triumferade mot Vingåker

Det blev en planenlig seger för Habo när man besökte Vingåker under söndagen. Trots underläge i princip hela första set sluade kampen mellan de jämstora kommunerna i 3-0 till gästerna. Laget är nu uppe i fyra raka segrar!

Habo Wolley inledde matchen på sämsta sätt, samtidigt som Vingåker spelade inspirerat. Så fort Habo närmade sig gjorde man något enkelt misstag, och hemmalaget kunde återigen rycka ifrån. Vid ställning 17-21 lyckas dock Habo samla kraft och via 23-24 lyckas man ta sig förbi och knipa setet med 27-25.

I andra set var Habo bättre med från början och kunde leda setet från start till mål. Samtliga spelare är involverade i spelet, och Vingåker gör lite för mycket misstag för att ha en chans.

Set tre börjar med att Vingåker rycker ifrån, men Habo är här snabbare på att svara än i första set och lyckas ta sig ifatt i mitten. Från 18-18 visar man sedan klass och tar hem setet med 25-19 och därmed också matchen.

Västgötarna fick dock lämna Sörmland med bitter eftersmak, då Kenneth Rooney vred till knät i mitten av tredje set. När även Alexander Berggren är borta med stukad fot kan man minst sagt säga att det är centerbrist i Habo. Inhoppande Robin Råkeberg och centervikarien Jacob Nordlund gjorde visserligen en bra insats trots bristande rutin, men för att kunna utmana Örkelljunga i lördagens hemmamatch vore det såklart bra att ha full trupp.

Status på våra centrar är i skrivande stund oklart, men vi hoppas att alla kan vara med när domaren blåser i pipan på lördag 16:00 i Habo Sporthall.