Habo Wolley utjämnade åttondelsfinalserien

Under torsdagskvällen dödade Habo Wolley sviten på fyra raka förluster mot Lund när man besegrade gästerna med 3-0 i set inför ett fullsatt Habo Sporthall. Åttondelsfinalserien fortsätter nu i Lund på söndag innan den återvänder till Habo på tisdag. 

Det var Lund som inledde matchen starkast och man hade ledningen större delen av första set. Det var först när William Lind klev ner till servelinjen som Lund fick problem och Habo kunde gå upp i ledning 22-17. Efter två time-outs lyckades Lund komma så nära som 24-23 innan landslagsspelaren August Borna missade anfallsmöjligheten till kvittering och Habo kunde ta hem setet med andan i halsen.

Set två var jämt hela vägen från start fram till 22-22. Där lyckades Habo knipa åt sig de tre sista poängen och kunde således gå till tiominutersvila med ledning 2-0 inför en euforisk hemmapublik som bjuds på mycket spektakulära dueller och häftiga handlingar från båda lagen.

Tredje set set ut att bli ett klassiskt tredje set då Lund är piggas ut från långa pausen och har ledning hela vägen till ställning 15-18. Habo samlar dock ny energi och tack vare bra servar, block och försvarsspel som man även vänder till egna anfallspoäng kan man gå ikapp och tillsist också förbi. 25-23 vinner man sista set med efter att Alexander Berggren på matchbollen gjort en så svår serve att Lund aldrig fick kontroll på bollen.

Dagens seger är en riktig lagseger där man trots att man är illa ute i samtliga set är som skarpast när det betyder som mest och därmed lyckas knipa alla set. Extra eloger ska dock ges till Keaton Strom som bär laget offensivt med sina 20 poäng, Alexander Berggren som båda anfaller och blockerar bra och Robin Råkeberg som i Lars Wilmsens frånvaro sköter centerrollen utmärkt och dessutom gör flera bra försvarsräddningar vilket inte hör till vanligheterna att centrar mäktar med.

Habo Wolley 3 – 0 Lunds VK
(25-23, 25-22, 25-23)
Bästa poängplockare i Habo Wolley
Keaton Strom, 20p
Alexander Berggren, 9p
Dardan Lushtaku, 9p
Bästa poängplockare i Lunds VK