Habo Wolleys FU17-lag två bollar från SM-slutspel

Habo Wolleys flickor i U17 gjorde i helgen en fantastisk insats i kvalet till U17 SM. Man tog sig till kvartsfinal där man tyvärr förlorade en nervkittlande match med 14-16 i skiljeset mot Lindesberg.

34 lag gör i år upp om 16 platser i slutspelet i U17-SM i flickklassen. Det sker i fyra olika pooler där Habo tillsammans med 8 andra lag i helgen gjorde upp om några av platserna. Habo fick mer än godkänt rakt igenom kvalet förutom ett sätt i gruppspelet mot Karlstad. Efter en 2:a plats i gruppspelet väntade Lindsberg i kvartsfinalen. Habotjejerna spelade fantastiskt bra. Tyvärr blev det förlust i skiljeset med 14-16. Detta efter att Habo haft en ledning med 11-4. En av Lindesbergsspelarna gjorde då en makalös serveserie och utjämnade försprånget. Spänningen fortsatte och Habo hade faktiskt en matchboll. Tyvärr drog Lindesberg det längsta strået och vann med 16-14. En vinst hade sannolikt gett en plats i SM-slutspelet.

I match om 5-8 vann Habo välförtjänt sina matcher och slutade på en 5:e plats. I finalen vann ett överlägset Tuve mot Karlstad.

Att Habos lag var jämnt och att alla presterade bra visade bl.a. sig genom att det i varje match utsågs matchens lirare i varje lag av funktionärerna och i Habo var det alltid olika spelare som utsågs.

Lagets tränare Isak Sjölin gjorde även han en stark insats och bidrog till lagets framgångar.

Truppen från Habo:
Moa Forzelius
Kajsa Hageberg
Sofia Larsson
Sofia Florqvist
Astrid Stange
Kristina Isaksson
Maya Persson
Moa Morency
Towe Sjödell

22

Klicka för alla resultat