Habo Wolley presenterar tränarstab inför säsongen 2018/2019

Efter en lång process har Habo Wolley gjort klart med en tränarstab inför säsongen 2018/2019. Staben består till största del av lokala profiler, och har tillsammans ansvaret för att Habo Wolley ska ta ytterligare ett steg med elitlaget och etablera sig bland topplagen.

Huvudtränare: Per Åkerstedt
Per Åkerstedt har de senaste 15 säsongerna fungerat som assisterande tränare i någon form i Habo Wolley, inte sällan iklädd matchtröjan redo att hoppa in vid skador. Åkerstedt kom till Habo som spelande tränare men innan dess hade han redan hunnit med att vara elittränare för både IKSU och Sollentuna VK. Över 25 säsonger som spelare i elitserien, där det hunnit bli två SM-guld för Lidingö respektive IKSU, har han också hunnit med.

Åkerstedt själv säger följande om att ta steget upp som huvudtränare:

  • Det är självklart något jag funderat på länge. Men med tre söner (alla spelar naturligtvis i Habo Wolley) har det inte varit så lätt att få ihop det med all tid som krävs. Nu börjar de dock bli lite mer självständiga och jag känner att det är lite nu eller aldrig, väntar jag längre blir jag ju för gammal. I år har vi dessutom en riktigt bra stab runt elitlaget, så jag känner att jag får bra avlastning.

Assisterande tränare: Adnan Herco
Adnan Herco gjorde förra året comeback ”på riktigt” igen efter några år med mer sparsamt spelande. Han gjorde en av sina bästa säsonger i karriären, bar laget under sina armar och hamnade tvåa i den totala poängligan. Som grädde på moset hann Adnan under gångna säsongen med att passera Robert Blomqvist som Habos meste poänggörare och sedan han kom till Habo och elitserien 2007 har han varit en tongivande spelare som ständigt satt skräck i motståndarlagen.

Nu har Adnan lovat dyrt och heligt att förra säsongen var hans sista. Han kommer dock inte lämna volleybollen utan kliver istället in som assisterande tränare. Hans erfarenhet som spelare från både Bosnien och elitserien kommer vara till stor hjälp för att fostra morgondagens stjärnor.

Adnan själv kommenterar nya uppdraget såhär:

  • Det känns som ett naturligt steg att gå från spelare till tränare. Jag vet att jag har mycket kunskap och erfarenhet och ser fram emot att få förmedla den till yngre förmågor. Med tanke på alla egna produkter som knackar på dörren till elitlaget har jag en känsla av att det kommer hända grejer i Habo man absolut vill vara en del av.

Scout: Sebastian Lilja
Sedan tidigare har hemsidan avslöjat att vi gjort klart med en av landets främsta scouter, Sebastian Lilja, för att stötta upp elitlaget. En längre intervju med Lilja finns att läsa här

Team Manager: Arvid Haag
Arvid Haag kommer finnas kvar i samma roll som under förra året. Alla praktiska saker så som hallbokningar, resor, måltider och annat kommer skötas av Arvid så att tränarteamet kan fokusera på volleybollen. Arvid är också tillförordnad sportchef och den i styrelsen med ansvar för elitlaget.

Junioransvarig: Jens Persson
I takt med att våra ungdomar blir äldre kommer fler få chansen i elitlaget. Jens som är tränare i klubbens B-lag är ansvarig för att övergången mellan junior och senior fungerar på ett framgångsrikt sätt.

Materialare: Elias Carlsson
Elias Carlsson gör sitt andra år som materialare vilket avlastar tränarna på ett förtjänstfullt sätt. I år blir det dock annat arbetsmaterial för Carlsson då Habo Wolley tecknat ett fyraårigt avtal med Base Sport vilket innebär utrustning från Mikasa och Mizuno. Läs mer om det här

Kontakta oss om du har frågor!

Arvid Haag, 0701-495567
Per Åkerstedt, 0702-001767
Adnan Herco, 0762-476980