Habo Wolleys tjejer vidare till slutspelet i JSM

Habo tog idag sig vidare till slutspelet i JSM. Habo tog en fjärdeplats i sin kvalgrupp. SM-slutspelet avgörs i Södertälje 20-21 maj. Det var upp emot 15 år sen Habo hade ett lag i JSM på tjejsidan.

29 klubblag gör i helgen upp om 12 platser till JSM-slutspelet som avgörs senare i vår i Södertälje. Habo Wolleys tjejer spelade idag sitt kval i Degerfors där man gjorde en fantastisk insats och slutade på en 4:e plats av 13 i gruppen och därmed är man klar för SM-slutspelet. Med tanke på att JSM är för tjejer födda 98 eller senare och Habos stomme består av tjejer födda 00 är bedriften fantastisk.

Dagen inleddes med gruppspelsmatch mot Majorna där Habo vann övertygande i två raka set, 25–12, 25–12. Därefter stod Lindesberg för motståndet. Detta blev en betydligt jämnare historia där matchen svängde lite fram och tillbaka. Lindesberg, som för övrigt har damlag i elitserien, kunde dock till sist vinna med 2–0 (25-17-25-19)

I kvartsfinalen stod Falköping för motståndet. Habo hade greppet matchen igenom och ”derbyt” slutade med Habovinst 25–21, 25–19.

I och med avancemanget till semifinal var JSM-platsen säkrad. Orion, som spelade i sin hemmaarena, vann semin efter att Habo bjudit upp till bra motstånd. Siffrorna skrevs till 25–19, 25–22.

Matchen om tredje plats där man mötte Ymer, inleddes med ett riktigt rafflande första set. Habotjejerna lyckade trots ledning i slutet av setet inte hålla emot och Ymer vann setet med 26–24. I inledningen av andra set tog Ymer kommandot och skaffade sig direkt en ledning. Man ledde som mest med 7 poäng. Vid ställningen 16–9 började det dock lossna för Habo och man kämpade sig nästan helt ikapp. Vid ställningen 20–19 kunde Ymer återigen ta kommandot och vann till sist med 25–20.

Sofia Larsson var idag spelande coach och med stöd i uppgiften av Moa Morency coachade man således laget till JSM-slutspelet.
-Vi spelade bra hela dagen även om det blev energibrist i sista matchen, säger Sofia. Bra mottagning bäddade för vassa centeranfall efter bra pass från Kajsa Hageberg. Idag fick vi dock inte lika bra utdelning på servarna som vi brukar. Överlag kämpade vi bra och täckte upp för varandra på ett bra sätt, avslutar Sofia.

Nu väntar således JSM-slutspel i Södertälje 20-21 maj

Habos lag:
Sofia Larsson, Kajsa Hageberg, Sofie Fallander, Towe Sjödell, Sofia Florqvist, Moa Morency och Moa Forzelius

Resultat mm