Habodamerna förlorade i seriepremiären

I helgen inledde Habo Wolley div 2-serien hemma med en 0-3 förlust mot Kungälv (21-25, 27-29, 20-25). Matchen var dock jämn och Habo spelade periodvis mycket bra.

Habo Wolleys damlag spelar i år med i princip samma trupp som förra säsongen. Man anade lite brist på matcher i inledningen av matchen. Habo kom ganska snart in i matchen och lagen följdes åt i första set innan Kungälv kunde koppla greppet och ta hem setet. Andra set blev jämt och lagen följdes åt. Setbollarna växlade mellan lagen innan Kungälv återigen vann setet. I inledningen av tredje set ryckte Habodamerna åt sig ett rejält försprång på 9-2. Habo fastnade därefter i en serverotation och Kungälv servade stabilt och kunde komma i kapp. Återigen kunde Kungälv ta initiativet och vinna setet och matchen.

Det var två jämna lag som ställdes mot varandra. Habo kunde dock inte uppnå samma standard i sina servar som man brukar. Vad man presterade mycket bra var försvarsspel och upptäck bakom block och det märks att många av tjejerna har mycket rutin och placerar sig rätt. Nu är premiärnerverna borta och med lite mer matcher kommer Habo att höja sig ett snäpp. Kungälv får passa sig i returen.

Habos trupp mot Kungälv:

Moa Morency
Kajsa Hageberg
Maya Persson
Sofia Larsson
Courtney Mark
Moa Forzelius
Ebba Hörberg
Filippa Taxbro
Frida Gemhed
Sofia Florqvist
Towe Sjödell

Coach: Mathias Morency

Skrivet av:
Krister Forzelius