Habodamerna vann rafflande 5-setare

KFUM Göteborg B gästade idag Habo sporthall i div 2 damer. Det blev en rafflande 5-setare där Habo till sist stod som segrare med 3-2 (15-25, 25-21, 25-19, 22-25, 15-13)

Habo inledde osäkert. Göteborg tog direkt kommando över första set och kunde ganska enkelt vinna 1:a set.

Habo hade inga tankar på att kasta in handduken. Man uppvisade mycket mer självsäkerhet i 2:a set. Framför allt servade man bättre och pressade ett, som det verkade, överraskat Göteborg som kanske redan hade räknat hem 3 poäng.

I 3:e set fortsatte man på samma sätt och Göteborgsdamerna kunde inte pressa Habo tillräckligt mycket.

I 4:e set verkade energin hos hemmalaget borta. Och med energiförlusten kom misstagen. Missade servar och missade avslut.

Göteborg började vädra matchvinst sen man vunnit setet med 25-22. Och inget tydde på något annat när man skulle göra upp i skiljeset. Vid underläge 6-12 för Habo hade nog de flesta väntat en Göteborgsvinst. Påhejade av publiken och förmaningar i timeout av coach Morency verkade göra intryck på Habotjejerna. Man hade på inget sätt gett upp och knaprade in poäng efter poäng. I takt med att poängavståndet krympte ökade nervositeten hos Göteborg (och publiken!!). Det var fantastiskt att se hur Habotjejerna vågade i de pressade lägena. Till sist kunde man vinna setet med 15-13.

En av dom som vågade mest i hemmalaget och inte vek ned sig var Sofia Florqvist i centerposition. Det blev många fina anfall och vunna blockpoäng från henne!

Tabellen Division 2 damer Mellersta Södra

Skrivet av: Krister Forzelius
Foto: Tobbe Gemhed