Haboförlust mot Sollentuna

Höstsäsongen avslutades tyvärr med en förlust för Habo Wolley då gästande Sollentuna kunde vinna efter fyra set. Siffrorna skrevs till 1-3 (20-25, 18-25, 28-26, 24-26).

Gästande Sollentuna tog snabbt kommandot i matchen och redan vid underläge 5-8 togs matchens första Habo-timeout. Dessvärre har den inte önskad effekt utan Sollentuna fortsättera att dra ifrån och skaffar sig en fempoängsledning. Vid underläge med 9-14 vinner Foued Belajouza ett anfall och sedan kliver Beau Graham ner till servelinjen och levererar tre raka serveess och Habo är nu endast en poäng ifrån. Glädjen blir dock kortvarig då gästerna återigen skaffar sig en ledning, med fyra poäng, och sedan kontrollerar setet fram till vinst 25-20.

Det andra setet fortsätter i samma stil. Sollentuna kontrollerar händelserna och hemmalaget har svårt att hitta energi till att utmana. Sex rena anfallsmiss av Habo i setet vittnar om att skärpan inte var där den skulle vara. Tabellfemman drygar under hela setet ut sin ledning och går upp i en 2-0-ledning via 25-18.

Efter pausen är det ett helt annat Habo som kommer ut på banan. Mer energi och vilja visas upp och det ger resultat. Anfallsmissen omvandlas till anfallspoäng och även några blockpoäng produceras, något som lyst med sin frånvaro tidigare i matchen. En servemiss av Habo vid ledning 15-14 inlededer dock en stark period av Sollentuna och framförallt Staffan Blomgren. Bra servande som ger svårigheter för hemmalagets mottagning bäddar för att gästerna drar ifrån till en ledning med 19-15. Habo har dock bestämt sig för att inte vika ner sig utan lyckas svara och efter två raka anfallspoäng av matchens gigant Beau Graham är det kvitterat till 21 lika. Setslutet blir spännande och lagen byter poäng, bland annat kommer unge Oscar Hult in och bjuder på bra servande och ett serveess. Tillslut drar Habo längsta strået och vinner setet med 28-26.

Fjärde set är svängigt. Habo inleder bra i Alexander Berggrens serve och skaffar sig en ledning med 5-0. När Chris Kalfic bjuder på ett serveess är ställningen 8-4 till hemmalaget, men då kliver Kosma Smiechowski in i handlingen. Via ett vunnet anfall och följt av bra servande tar han upp sitt Sollentuna i ledning 9-8. Gästerna fortsätter att spela bra och skaffar sig några poängs försprång, men återigen visar Habokillarna karaktär och vänder tillbaka. Mot slutet är det helt jämnt men Sollentuna skaffar sig en matchboll vid 24-23. Staffan Blomgren satsar frisk i serven men den går långt ut. Därefter följer tyvärr en servemiss och en anfallsmiss av hemmalaget och Sollentuna vinner setet med 26-24 och matchen med 3-1 i set.

Beau Graham producerar återigen många poäng för Habo. Foto: Tilda Larsson

Beau Graham producerar återigen många poäng för Habo.
Foto: Tilda Larsson

Coachens reflektioner:
Idag ser vi två varianter av vårt lag. Första halvan är håglös och utan energi och vi låter Sollentuna kontrollera händelserna utan att egentligen bjuda på något större motstånd. Efter pausen uppträder vi dock på ett helt annat sätt. Mycket mer energi och en konstant tro på det vi gör innebär att vi spelar jämnt med motståndarna som under hösten har slagit både tabellettan och tvåan. Det gör också att vi fortsätter att jobba på även när vi ligger under och tack vare det plockar vi upp några poängs underläge i både tredje och fjärde set. Vi vinner ett av seten och förlorar ett, sådan är volleybollen, men om vi uppträder på detta sätt i varje set vi spelar, så finns det mycket kvalitet att hämta ut av detta lag. En kvalitet som räcker till flera segrar! Nu tar vi paus från matchandet till den 5:e januari då vi tar emot Tierp hemma i Habo Sporthall.

Slutligen vill jag rikta ett tack till publiken som kom och stöttade oss och kampen mot cancer idag, tack!

Bästa poängplockare i Habo:
Beau Graham, 31 p
Chris Kalfic, 11 p
Dillon Collett, 11 p

Bästa poängplockare i Sollentuna:
Kosma Smiechowski, 21 p
Staffan Blomgren, 17 p