Habokillarna vann sitt U18-kval

Söndagen bjöd på kvaltävlingar i U18. Habo deltog i västra kvalet vilket innebar resa till Lindesberg.

På killsidan är konkurrensen inte alls lika stor som på tjejsidan och kvalet bestod av 3 lag som alla skulle gå vidare till huvudtävlingen senare i vår. Det betydde att det man tävlade om var seedning. Bättre placering i kvalet innebär en bättre seedning i slutspelet i maj. Motståndet svarade Karlstad och Floby för och lagen möttes i en rak serie.

I söndagens trupp ingick Filip A, Filip B, Oliver, Joel, Noël, William, Einar och Algot. I dagens två matcher spelade Filip B passare, Filip A och Einar centrar, Nöel liber, Oliver höger och Joel, Algot och William turades om på vänsterkanten.

Habo vs Karlstad

Första matchen för Habo gick mot Karlstad. Habo är som vanligt lite trögstartade och även om man leder så slarvas det i både kommunikation och fötter. Men det blir ganska snabbt bättre och tack vare storspel av William Wymark i både mottag och anfall samt grym serve av Filip Andersson och Oliver Eiderhed vinner man setet enkelt 25-15.

Andra set kommer Joel Svanberg in för William. Habo tar en snabb ledning 8-3 men trots ledning setet igenom rinner man inte helt ifrån Karlstad som kämpar på bra samtidigt som Habo inte lyckas hålla samma stabilitet i serven och missar 25% av sina servar. Trots detta tar man ganska lugnt hem setet 25-20 och matchen 2-0. Filip Bratic utses till matchens vinnare i Habo.

Poängfördelning:

Oliver 8p
William 7p
Algot 6p
Filip A 4p
Einar 4p
Joel 3p
Filip B 1p

Habo vs Floby

Andra matchen går mot Floby och första set rycker Habo från start upp till 15-9. Trots lite låg energi lyckas man hålla i spelet och framförallt serven och vinna setet 25-18.

Andra set kommer Joel in likt matchen innan. Algot har nu kommit igång i anfall och är i princip 100%-ig plus att vi fortsätter sätta ett bra tryck i serven. Habo skaffar sig en stor ledning och trots att det missas lite för mycket i anfall lyckas man vinna setet 25-15. Även i denna match blev Filip Bratic utsedd till matchens lirare.

Poängfördelning (Detta är räknat från ställning 15-9 i första set eftersom undertecknad glömde trycka record på kameran):

Algot 7p
Filip A 4p
Einar 3p
Oliver 3p
William 2p
Joel 2p
Filip B 1p

Sammanfattningsvis så hade vi en bra dag i Lindesberg som för övrigt stod för ett lysande arrangemang. Tack till dem. VI fick oss två matcher tillsammans med Algot som vanligtvis inte kan spela med laget då han går RIG i Falköping. Jag tycker vi trots lite slarv gör många bra saker. Nu har vi nästan 2 månader på oss att bli ännu bättre inför U18-SM avgörs på ”hemmaplan” i Jönköping 13-14 maj.

Det togs även ut ett Allstar-lag där coacherna i varje lag fått nominera en spelare per position. Habo knep där 5/7 platser. Med i Allstar-laget blev Algot, Filip A, Filip B, Oliver och Einar.

Skrivet av
Jens Persson