Habos damer tog sig igenom en tuff helg med godkänt resultat

I ett tight sammandrag med tre starka lag svängde spelet fram och tillbaka och slutade i en vinst och en tuff förlust med 2–3 för Habolaget.

Den första matchen spelades mellan Team Valla från Linköping och Habo. Motståndarlaget tog tag i taktpinnen direkt och tog flera poäng i egen serve. Efter att ha varit i ledning med 12–3 började vi sakta ta oss tillbaka i matchen igenom för att i sluttampen vara det starkare laget. Setet gick dock inte att hämta upp och förlust med 25–18 var ett faktum. Vi hade nu vind i ryggen från att ha spelat bra i det första setets slutskede och startade det nästkommande setet på helt annat vis. Förutom att ha tappat en säker ledning i det tredje setet vilket gjorde det mer spännande än det borde ha blivit kontrollerade vi den resterande delen av matchen. Vi gick segrande ur matchen med 3–1 (18–25, 25–16, 28–26, 25–17). De sista 3 seten håller vi en väldigt hög nivå och visar verkligen vad vi är kapabla av.

Nu väntade en kort vila, sedan var det bara att gå in på banan igen för att möta Lindesberg som förlorat mot Team Valla med 2–3 efter en väldigt jämn batalj. Och även denna match hade en liknande matchbild. Precis som mot Team Valla är vi trögstartade men kommer tillbaka i det inledande setets andra halva. Även denna gång lyckas vi inte rädda upp setet och hamnar i underläge. Därefter följer två riktiga kanonset där vi totalt dominerar matchbilden. Tuffa servar, kontrollerad servemottagning och bra anfallseffektivitet är våra nycklar till framgång. Sedan kommer Lindesberg tillbaka och startar det fjärde setet ännu bättre än de gjorde i det första. De är uppe i ledning med hela 17–6 innan vi börjar återta kontrollen. Vi är extremt nära att göra en mirakelvändning men faller på målsnöret återigen. Vi hoppas på att få med oss spelet vi avslutade det förra setet med in i det avgörande femtesetet men Lindesberg var starkare inledningsvis och behöll sedan en relativt trygg ledning fram till 15–12.

Efter ett sammandrag där det svängt fram och tillbaka kan vi konstatera att högstanivån är väldigt hög samtidigt som vi kan behöva jobba med hur vi ska ta oss ur svackor. Extra eloge under dagen går till Sofia Johansson som gör ett väldigt bra sammandrag som helhet från sin högerkant där hon spelar varierat och smart. Även vänsterkanterna Ebba Hörberg och Sofia Florqvist gör ett väldigt bra jobb med att styra upp servemottagningen och drar tunga lass anfallsmässigt. Sistnämnde Sofia spelar väldigt bra försvarsspel där hon ständigt läser motståndarna för att hamna på rätt ställe i sin fria roll i bakplanen. Ytterligare värt att nämna är Maja Törnströms servar som togs till en helt ny nivå där hon gjorde upp emot 10 serveess under dagen.

Innan årsskiftet har vi ytterligare ett sammandrag den 30/11. Då bär det av till Degerfors där vi även ställs mot grannlaget KFUM Jönköping. Till dess slipar vi på detaljerna!

 

/William Lind, huvudtränare