Habos damlag visade att träning ger färdighet när Falköping besegrades

Under söndagsförmiddagen togs vi emot av Falköping B på deras hemmaplan. Falköping krigar i den nedre delen av tabellen och vi kom dit med fokus på att implementera vissa delar av vårt spel som vi arbetat med under den gångna säsongen.

Att matchen skulle sluta med en vinst (3-0) var väntat för de flesta men sättet vi genomförde matchen på var imponerande. Vårt centerspel som gått från klarhet till klarhet denna säsong tog ytterligare ett steg denna match. Vi har jobbat med att spela ett mer variationsrikt centerspel som alltid gör motståndarna oroliga. Passaren Towe Sjödell hittade centrarna exceptionellt bra och slängde in bollar i mitten även när hon befann sig flera meter från nätet. Detta varvades med ett antal smarta överlägg som blev för svåra för motståndarna att hantera. Centerduon Andersson-Taxbro förvaltar de lägen de får på ett förtjänstfullt sätt och gör poäng även när motståndarna sätter upp ett dubbelblock mot dem. Den sistnämnde av dem, Filippa Taxbro, gör säsongens bästa match och är den spelare som gör flest poäng framme vid nätet under matchen med flertalet anfalls- och blockpoäng.

Vi har även tränat på att ta ytterligare ett steg i vårt servande med tuffare press utan att det ska gå ut för mycket över misstagen. Vi har inte riktigt spelat på samma sätt som vi har tränat då vi velat få kontroll på vår nya servestrategi innan vi implementerat det under match. Vi kände dock att denna match var ett perfekt tillfälle att ”släppa loss kanonerna”. Och vilken effekt det hade! Motståndarlaget blev satta under en oerhörd servepress och fick få tillfällen att slappna av då vi trots en den höga pressen lyckades hålla nere misstagen. Störst effekt på servarna hade Alma Hellström, Line Andersson och Sofia Florqvist som alla tre hamnade i serveserier där poängen rann iväg åt vårt håll.

Värt att notera är att vi satte in Line Andersson på vänsterkanten i det tredje setet för att visa allmänheten att hon inte är bunden till centerpositionen. Hon gjorde sitt jobb och satte sin prägel i Frejahallen- en hall som hon kommer att bli välbekant med under sina nästkommande tre år på Riksidrottsgymnasiet i Falköping. I och med detta positionsbyte blev en centerplats ledig. Positionen fylldes av ingen mindre än Moa Morency som i och med det förmodligen slog ett rekord för ”kortaste centern under en volleybollmatch”.

Nästa match avverkas på hemmaplan den 10/3 klockan 12:00. Det är damlagets sista hemmamatch för säsongen och motståndet står Alingsås för. Ifall vi vinner den matchen innebär det att vi är klara som 2:or i Division 2 Västra.

/Coacherna William och Sofia.