Habos unga spelare gladde i vinsten mot RIG Falköping

Habo vann tredje matchen i rad i Elitserien. Under lördagen betvingades RIG Falköping med 3-0 efter setsiffrorna 24-26, 21-25 och 13-25.

Första setet startade jämnt där båda lagen hade en bra servemottagning. William Wymark hade fått förtroendet att spela vänster i denna match. Lagen följer varandra och inget av lagen kan rycka. RIG spelar ett inspirerande försvarsspel och det är Hampus Ekstrand som är den mest tongivande spelaren hos hemmalaget.

Spelet håller en godkänd nivå förutom ett antal nätberöringar från båda lagen. I slutet så har Habo sin första setboll men RIGs Habokille Theo Grahn ser till att utjämna. Habo får sedan en andra chans på setboll och den vinner Habo efter att Algot Danielsson blockar ned bollen. Första setet slutar 24-26.

Andra setet tog RIG med sig det bra spelet de hade i slutet av första och tog tidig ledning i setet med 4-1. Efter att Algot har dragit en brant diagonal smash efter en längre boll så är Habo ikapp vid 7-7. Efter en bra rotation där Filip Bratic servar så byter Habo passare till Isak Joelsson vid Haboledning 10-13.

Isak kommer bra in i spelet på direkten. Ledningen behåller Habo i hela setet. I RIG är det fortfarande Hampus som tar poängen, men han blir lite för ensam i matchprotokollet. Habo vinner det andra setet ganska säkert med 25-21.

I tredje set så kommer inte RIG upp i det spel som de visade i de första seten och Habo kör på med Isak Joelsson som passare. Habo får press på gymnasielaget med bra serve, inte minst från nämnde Isak Joelsson som gör två serveess. Både Isak Junvik och Isak Sandberg kommer in i sista setet och gör bra ifrån sig. Junvik tar en snygg poäng då har går hårt i mitten. Habo vinner det tredje setet med 13-25.

Habo har en bättre och stabilare mottagning jämfört med förra matchen mot Lund och är  tryggare i sitt spel. Detta var tredje trepoängaren på raken. Bra att insatser av Isak Joelsson och William Wymark som fick förtroende idag.

Roligt att få möta våra egna RIGare Theodor Grahn och Nezar Harouk som är tongivande spelare i gymnasielaget.

Några kommentarer från Andrew McWilliam:

  • I think the team did very well to be patient and improve the quality of play as the match went on!
  • We can be a little sharper in all areas!

Bästa poängplockare:

Andrew McWilliam           16p
Algot Danielsson               9 p

Hampus Ekstrand             13p
Theodor Grahn                   5p

Algot Danielsson och Felix Blystad utsågs till lagens bästa spelare.