Habos ungdomslag spelade VSS i helgen!

Andra omgången i VSS (VästSvenska Serien) avgjordes i Falköping och Habo lyckads ta hem bronspengen!

Det var ett ganska litet gäng killar som åkte på VSS-sammandrag i Falköping i helgen. 6 st ur P00-01 med förstärkning av Karl Kalle Junelind samt coach Jens Persson. Falköping hade lyckats få ihop 10 herrlag till sammandraget vilket är fantastiskt bra jobbat. Kul att det finns ett stort intresse!

Vi anländer lite sent till Falköping på grund av en av killarnas sjusoveri och vi blir snabbt inkastande i match mot Mariestad. Vi inleder, trots kort uppvärmning, väldigt bra och tar snabbt kommandot i matchen. Vi håller nere misstagen och spelar smart i anfall. Tyvärr lyckas vi inte hålla ihop spelet i slutet av setet och Mariestad tar trots bra spel hem det. Andra set följs lagen åt tills slutet av setet där vi tyvärr tappar igen. Mariestad vinner 2-0 i set.

I nästa match väntar Ymer B och nu är vi bättre förberedda och mer redo. Vi inleder bra och vinner första set komfortabelt men i andra set hamnar vi i en rotation där vi får svårt i anfall och vi tappar mycket och orkar inte riktigt komma tillbaka i setet. Vi får tyvärr inte samma utdelning i serve som vanligt eftersom det är väldigt lite utrymme bakom baslinjen. Matchen slutar 1-1. Trots en trög start lyckas vi gå vidare som tvåa i gruppen och är därmed klara för kvartfinal.

Vi möter Falköping United i kvarten. Det är ett lag med många bekanta spelare, många som tidigare spelat i Floby och som vi mött på ungdomsturneringar. Trots att vi fortfarande inte får till samma tryck som vanligt i serven lyckas vi tack vare bra anfallsspel vinna båda seten. Matchresultat 2-0. Detta är sannolikt dagens bästa match från vår sida.

Semifinalen blir mot gamla goda JBC. Ett lag fullt med gamla härliga rävar och spelare med eliterfarenhet. Vi kämpar på bra men de är en storlek för stora för oss och klarar av att anfalla hårt på alla positioner. Även om vi lyckas hålla oss kvar skapligt rinner de iväg och vinner matchen 2-0.

Matchen om tredjeplatsen blir en kamp mellan Habo och Westan som Habo vinner 2-0. Ett bra sätt att runda av dagen och en tredjeplats av 10 lag måste räknas som ett fullt godkänt resultat.

Alla killar förtjänar beröm! Philip Åhlgren gör sin första sexmannaturnering någonsin och spelar alla set alla matcher. Väldigt kul! Algot står för en stabil mottagning och mot slutet av dagen ett ordentligt anfallsalternativ. Oliver Eiderhed visar sin bredd och spelar under dagen passare, höger och libero. Felix visar att han har bra koll på liberopositionen och är i sista matchen oersättlig som matchbollsservare. David Perhamn har bra tryck i de anfall han slår och bevisar att herrhöjd inte längre är så omöjligt. Filip Bratic har i vanlig ordning ett stabilt spel och en fin inställning. Han levererar definitivt som passare och är nog den enda som faktiskt lyckas få till ett ordentligt tryck i serven. Jag skulle också vilja tacka den hårdslående Kalle Junelind för att han är med och visar de yngre hur det går till och delar med sig av sin erfarenhet.

Nästa sammandrag är i Ulricehamn den 22 november. Tack för en bra helg!

Skrivet av

Jens Persson