Habotjejer försvarade platsen som Sveriges 5:e bästa lag

I helgen har Grand Prix i volleyboll avgjorts i Uppsala. På ungdomssidan spelade de 6 bästa lagen från ungdoms-SM 2017. På flicksidan hade Habo Wolleys tjejer säkrat en plats i och med sin 5:e plats i fjolårets ungdoms-SM.

Habo inledde i gruppspelet mot Lindesberg. Habo öppnade starkt i första set mot ett lite skakigt Lindesberg. Samtidigt som Habos misstag ökade så spelade Lindesberg bättre och vann setet med 25-20. I andra setet var Lindesberg bättre setet igenom och vann setet med klara 25-8.

I andra gruppspelsmatchen stod Engelholm för motståndet. Pånytt  öppnade Habo starkt och ledde med 4-5 poäng i mitten av första set. Sen tappade Habotjejerna spelet. Man missade i mottagning och försvar. Man hade svårt med kommunikationen. Engelholm vann matchen med 2-0 (25-20, 25-21).

Lidingö stod för motståndet i plats om 5-6:e plats. Nu var det ett helt annat Habo som ställde sig på banan. Energin fanns där. Kommunikationen fanns där. Skärpan i avsluten var mycket bättre.  Och framför allt fanns mottagningen och försvaret där. Lidingö hade flera vassa avslutare men lyckades ändå inte rubba Habotjejerna. Habo vann i två raka set, 2-0 (25-22, 25-21).

Engelholm vann finalen mot Sollentuna.

Habos trupp:
Moa Morency
Moa Forzelius
Kajsa Hageberg
Ebba Hörberg
Sofia Florqvist
Frida Gemhed
Towe Sjödell
Maya Persson
Filippa Malengård
Filippa Taxbro
Sofia Larsson

Coach: Mathias Morency

Foto: Tobbe Gemhed