Habotjejer mötte Sveriges bästa juniorer

Habo Wolleys talangfulla tjejer placerade sig förra helgen på en femte plats i U18-SM. Denna helg var det dags att mäta sig mot tjejer i Junior-SM (U20).

Habo hade tidigare i vår överraskande kvalat in till helgens slutspel i Junior SM. Med tanke på att laget är i U18-ålder var detta en bedrift. Siktet har under året varit inställt på U18-SM. Att man åkte till JSM-kvalet var mest för att få bra träning inför U18-slutspelet.

I slutspelet deltog för tillfället Sveriges 12 bästa lag. Habo slutade på en elfte plats efter att ha besegrat Södertälje i sista matchen. Södertälje hade då under gruppspelet haft två matchbollar mot Engelholm som senare slutade på bronsplats. I åttondelsfinalen möt Habo Gislaved. Gislaved vann men Habo pressade periodvis motståndarna och spelade långa perioder jämnt med Gislaved. Gislaved slutade på en 4:e plats.

Finalen gick till en spännande femsetare mellan Norsjö och Sollentuna där Sollentuna till sist vann.

Finallagen stod i en klass för sig. Men där bakom skiljer det inte mycket mellan toppen och botten. Habo åkte helt utan förväntningar till slutspelet. Inledningsvis hade man nog lite väl mycket respekt för motståndarna. Efter hand växte självförtroendet hos laget. Man kan konstatera att Habo Wolleys talangfulla U18-lag definitivt hör hemma bland de bästa lagen i Sverige och det ser lovande ut inför de kommande säsongerna.

Skrivet av:
Krister Forzelius


Laget med tillresta supportrar