Härlig BeachAid i Habo

Det var ett tag sedan Habo fick se en seniortävling i Beachvolleyboll. Men denna söndag var det åter dags!

Habo Wolley anordnade i samarbete med BeachAid en mixturnering på Habo Beach Arena. I mixklassen får man spela herr+dam eller herr+junior. Det var 11 lag som deltog och det blev en härlig dag med sol, lite ösregn, musik och glädje. BeachAid håller ca 60 turneringar runt om i landet varje år och alla anmälningsavgifter går till fattigdomsbekämpning. Den som vinner turneringen får sedan välja till vilket av tre projekt de vill att pengarna, som samlats in just den turneringen, ska gå.

Dagens vinnare var Jens Ottosson och Johan Ottosson, det är en fröjd att se far och son spela beachvolley. De fick dock hårt motstånd i finalen i form av Andreas Simonsson och Hugo Morency som efter en tuff inledning tagit sig vidare från gruppen som bästa trea och sen jobbat sig upp till finalplats, en mycket stark insats. I bronsmatchen besegrade Joel Nilsson och Moa Morency bröderna Ekstrand efter en mycket jämn match.

Dagens prispall!

Dagens prispall!

Jens och Johan valde att de insamlade pengarna ska gå till ett skolprojekt i Indien för att hjälpa barn där att kunna gå i skolan. Tänk att få ha kul i sanden samtidigt som man hjälper folk i andra länder. BeachAid är en fantastisk organisation som håller bra turneringar på en kul och lättillgänglig nivå. Jag vill tacka alla deltagare som varit med och bidragit. Jag är övertygad om att BeachAid återkommer till Habo Beach Arena nästa år, kanske till och med även till slutet av sommaren!

skrivet av Jens Persson

Foto:Torbjörn Gemhed

Rutinerade Hans Noreliusson tillsammans med några av tävlingens yngsta deltagare

Rutinerade Hans Noreliusson tillsammans med några av tävlingens yngsta deltagare