Härligt lagspel nyckel för U18-brons i SM

Med en stor och härlig trupp gick Habos pojkar in i U18-slutspelet med ett högt satt mål att bli Top 6 och därmed kvalificera sig för Ungdoms-GP i början av nästa år. Vi har under våren jobbat tillsammans som lag mot detta mål genom att både individuellt och som lag hitta och jobba på våra svagheter. Alla i vår 14 man stora trupp har varit helt avgörande i vår utveckling och för det spel vi lyckats visa upp under denna helg. Det är ett grymt gott gäng!

Under lördagens gruppspel lyckas laget med relativ lätthet gå obesegrade genom gruppen. Man är imponerande i sin koncentration genom alla matcher och tappar inte fokus trots att man ofta håller en stor ledning. På förhand står duktiga och bollsäkra Lund som gruppens svåraste motstånd men laget gör en helt magnifik match och tar en säker vinst. Som gruppetta väntar på lördagskvällen så kvartsfinal mot Ystad. Efter en lång dag med mycket matcher är det lätt att sjunka lite i energi och visst gör vi det stundtals med lite onödigt många servemissar men tack vara ett evigt peppande inom laget lyckas killarna vinna mot ett hårt kämpande Ystad som utan tvekan står för hårdast motstånd under lördagen. Tack vare vinst i kvartsfinalen blir det sovmorgon och semifinal mot ett finaltippat Engelholm.

Ett mycket fokuserat Habo Wolley visade under semifinalen att vi kan fightas mot de allra bästa i Sverige när vi tar Engelholm till 3 set även om vi tyvärr förlorar 11–15 i avgörande set. Det tog ett tag att ladda om till bronsmatchen som gick mot Sollentuna, ett lag vi mött otaliga matcher och ofta spelar mycket jämna matcher mot. Habo visar dock att de ska vara med och slåss om bronset och vinner första set genom ett högt servetryck och stabilt spel, andra set börjar något mer skakigt men vi kommer tillbaka mot slutet och vinner matchen 2–0 och bärgar ett brons som innebär att vi överträffat vårt i vintras satta mål om Top 6. Enormt bra gjort! Hugo Morency blir dessutom invald i Allstar-laget som libero. Vi ser redan fram emot nästa års tävling, där faktisk 12 av 14 spelare får deltaga igen.

Visst är det fint med bra resultat men det jag är mest nöjd med under helgen är hur vi står upp för varandra som lag både på och utanför plan. Det är värt så mycket! Det går att se att det arbete vi tillsammans har lagt ner lönar sig. Vi har gått framåt på alla plan men utvecklingen i block och anfall är speciellt bra. Nycklarna för vår lyckade helg är att oavsett position är vi ett hot i anfall samt att vi vågar i alla lägen och tar de chanser vi får.

Nu lägger P00-01 säsongen 16/17 på hyllan bland minnen av blickar framåt mot en härlig beachsäsong och så småningom en ny inomhussäsong.

Skrivet av

Jens Persson

Foto:Torbjörn Gemhed