Hedervärd förlust i säsongens sista match

Habo Wolleys damer tog i går kväll emot RIG Falköpng C i säsongens sista match i divison 2 damer mellersta södra. Habo gjorde, trots en del skadebekymmer, en mycket bra match men förlorade ändå med 1-3 (25-18, 21-25, 16-25,18-25)

Habo inledde övertygande och tog kommandot i första set. RIG hade dels svårt att få ordning på sitt blockspel och Habo spelade väldigt bra defence och bollen returnerades även i pressade lägen. Detta ledde till vinst i första set. Längre en så kom inte Habodamerna men bjöd ändå på bra spel. Pga. en del skadebekymmer varierade uppställningen både vid start och under matchen. Större delen fick Habo spela med ett tvåpassarsystem där anfallsalternativen begränsades och RIG kunde så småningom prestera bättre vid block.

RIG Falköping C består av elever från Falköpings riksidrottsgymnasium. Stommen av svenska U18-landslaget är elever från RIG. Med detta i åtanke och att gårdagens damlag bestod av flickor födda 00-04,dvs är jämngamla eller yngre än RIG-laget, så inser man att det är en bedrift att vinna ett set och periodvis pressa och dominera matchen.

Detta har varit första säsongen för detta lag i div 2. Med facit i hand har man presterat över förväntan. I skrivande stund placerar man sig på en 6:e plats men kan passeras av Kungälv som spelar mot KFUM Jönköping i helgen.

Nu väntar uppladdning inför helgens kval till U18-SM som går av stapeln i Lindesberg på söndag.

Tabellen div 2 mellersta södra dam

Habos lag mot RIG:
Moa Morency, Filippa Malengard, Towe Sjödell, Kajsa Hageberg, Frida Gemhed, Moa Forzelius, Sofia Larsson, Maya Persson, Sofia Florqvist.
Coacher: Mathias Morency och Sanna Björell