Hektisk period för Habo Wolley

Från och med idag ska Habo Wolley klara av tre matcher på sex dagar. ikväll beger sig laget mot Lund för att spela mot nykomlingarna, på lördag gästar årets succélag Sollentuna Habo Sporthall och på tisdag får vi besök av Falkenberg, som efter en kanonstart på serien haft det betydligt tuffare de senaste två månaderna.

Lunds VK vs. Habo Wolley torsdag 25/1 19.00 i Lund
Lund ligger på sista plats i tabellen på fyra poäng med endast sju vunna set under säsongen. En av dessa setvinster kom dock senast Habo besökte Skåne, så laget är medvetet om vad som kan hända ifall man bara ställer ut skorna. Förhoppningsvis använder man denna kunskap i kvällens match, och spelar fokuserat redan från start.

Ifall Lund kommer igång är det ingen tvekan om att de kan prestera bra volleyboll. Spikern Slawomir Juduycki är det stora anfallshotet, och kan man neutralisera honom är mycket vunnet.

Habo Wolley vs. Sollentuna VK lördag 27/1 16.00 i Habo Sporthall
I seriens andra omgång besökte Habo Sollentuna och stod för årets bottennapp med tre snabba setförluster. Det är dock fler lag än Habo som haft svårt för Sollentuna i år, vilket innebär att laget huserar på fjärde plats nio poäng före Habo.

Sollentuna har dock haft problem med sjukdomar och skador senaste perioden. För att stävja detta har man dock tagit in gamla landslagsrävar i form av Peter Jonsson, Rickard Ahlund och Linus Tholse. Hur vida dessa kommer vara med mot Habo är dock ännu okänt.

Habo Wolley vs. Falkenbergs VBK lördag 30/1 19.00 i Habo Sporthall
Falkenberg inledde året med nio raka segrar innan man besökte Habo Sporthall en novemberkväll och förlorade med 3-0 i set. Sedan dess har det gått lite sämre och laget huserar numera på tredje plats. För att vända trenden har man värvat en brasiliansk högerspiker vid namn Lucas Candido, som presterade sig i senaste omgången mot Hylte. Trots 16 poäng från Candido blev det förlust med 0-3, men att han kommer lyfta Falkenberg råder det inget tvivel om.

Som kuriosa kan nämnas att de senaste sex mötena mellan Falkenberg och Habo har alla slutet med hemmasegrar, vi får hoppas att den trenden håller i sig ytterligare en match.